ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Duca, teolog greco-catolic, consultant politic și filo-semit asumat, comentează discursul rostit luni de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului. În opinia lui Bogdan Duca, Klemm a profitat de comeorarea Holocaustului pentru a mai face lobby pentru multinaționale  și a promova interesele economice ale unor corporații și cercuri financiare.

„Așa cum ambasadorul sovietic sosea în anii 50 la diverse evenimente comemorative din România (că era revoluția lui Tudor Vladimirescu sau celebrarea bătăliei de la Rovine) și făcea în așa fel încât acel eveniment istoric să fie de fapf prilej de a scoate din joben învățături marxist-leniniste, iată că îl vedem pe ambasadorul american la București profitând de ocazia comemorării Holocaustului pentru a mai face un lobby pentru corporațiile multinaționale și pentru a pune etichete acuzatoare pe frunțile celor care nu împărtășesc aceleași valori ca dânsul.

De aceea discursul ambasadorului SUA e dublu- șocant: pe de o parte ignoră Holocaustul pentru a putea vorbi de ce îl doare pe domnia sa (sau, mă rog, pe finanțatorii domniei sale), pe de altă parte dă apă la moară chiar antisemiților, care văd cum omul cu cea mai mare autoritate din România, se urcă cu aroganță pe muntele de cadavre ale celor uciși în Soah (domnul Klemm are origini germane, deci își permite) pentru a pune de un lobby intelectual pentru un anumit tip de afaceri….”, apreciază Bogdan Duca.

Drept conlcuzie, teologul Bogdan Duca scrie: „Nimic mai cinic și mai ticălos decât felul în care ambasadorul Hans Klemm a instrumentalizat Holocaustul în discursul său de astăzi. Conform acestui rebut al școlii diplomatice americane, a te opune neoliberalismului sau a crede că multinaționalele sunt nocive pentru societate, este... antisemitism.
Nu domnule Klemm! Să te urci pe munții de cadavre uciși în Șoah pentru a promova interesele economice ale unor corporații și cercuri financiare, acesta este cel mai cinic și mai scârbos tip de antisemitism contemporan!”