ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cosmin Iulian Cristea, un tânăr doctorand în teologie, a postat pe contul său de socializare o reacție la campania Pro Tv „Tu ești lumina”, ”Tu ești sărbătoarea”, criticând acest mesaj prin care se încearcă să se inducă ideea ”luminilor omenești”. Că omul este propria lumină.  Se dorește astfel să se pună umărul la propagrea NEOMARXISMULUI sau a vreunei RELIGII NEW AGE, care îmi propune UNIVERSUL drept Dumnezeu și pe mine ca centru al lui?, se întreabă Iulian Cristea.



 
Acesta este textul:

„Pro Tv îmi transmite mesajul său de Paște:
TU EȘTI LUMINA!

Eu îi răspund:
Dragă Pro Tv,

Nu știu care au fost intențiile tale atunci când ai formulat aceste cuvinte-poate au fost intenții bune; pe mine însă mesajul transmis m-a "zgâriat" profund, nu doar pe timpane, ci și pe conștiință. De ce?! Pentru că l-am perceput ca pe un ÎNDEMN LA INVOLUȚIE, la PLAFONARE în propriul egoism.

Pentru noi, creștinii, HRISTOS ESTE LUMINA-El este MODELUL SUPREM spre care tindem și RAZA care ne călăuzește în evoluția noastră spirituală. El este OMUL NOU, ce normează aspirațiile fiecărui ins și ale tuturor împreună.

Dacă îmi spui că EU SUNT LUMINA, nu faci decât să îmi transmiți, la nivel subliminal, că trebuie să mă complac în starea mea actuală (doar imi sunt propriul model, propria "LUMINĂ"). Or, Eu vreau să progresez continuu, să tind permanent către singura LUMINĂ (Hristos) care nu mă limitează, ci mă direcționează spre INFINIT.

Au mai încercat și alții în istorie-tot cu intenții bune-să construiască LUMINI omenești, modele absolute, "omul nou": a fost propusă rasa ariană, mai apoi proletarul, iar acum, tot după "preceptele evanghelice" ale lui Marx, EU. Da, ai citit bine, EU, care IMI SUNT PROPRIA LUMINĂ, care nu trebuie sa am niciun model (mai ales nu Hristos), care trebuie sa fiu cât mai "diferit" și care sunt întotdeauna un minoritar în conflict necesar cu majoritatea.

Poate îmi vei spune că nici nu ți-au trecut prin minte asemenea idei și că ai avut cele mai bune intenții. Se poate...NU TE ACUZ de rea credință. Ai grijă însă la faptul că, inclusiv mesajele transmise de marii militanți ai ideologiilor totalitare erau formulate tot cu bună intenție. Din păcate au fost receptate și puse în aplicare de mulți, care s-au grăbit să devină apostoli ai lui Marx. La ce a dus asta?! Comunismul, de pildă, a omorât aproximativ 100 000 000 de oameni-da, a depășit cele două războaie mondiale.

Nu vreau să îți rețin atenția mai mult, ci închei spunându-ți că m-aș bucura dacă pe viitor, ai găsi mesaje care să scoată la lumină bunele tale intenții și să nu pară că vrei să pui umărul la propagarea NEOMARXISMULUI sau a vreunei RELIGII NEW AGE, care imi propune UNIVERSUL drept Dumnezeu și pe mine ca centru al lui.

Cu cele mai bune intenții
și fără a te acuza de nimic,
 
Cosmin Iulian Cîrstea,
un simplu om ce caută LUMINA

P.S. Într-adevăr, oamenii sunt chemați să devină și ei lumină, după asemănarea Mântuitorului, dar felul în care este prezentat mesajul nu îmi exprimă asta-mai ales că este prezentă acolo și construcția: "TU EȘTI SĂRBĂTOREA". De asemenea, cuvintele LUMINĂ și SĂRBĂTOARE sunt scrise cu majusculă. Or, dacă ne referim la om, ca lumină după chipul și asemănarea Luminii (Dumnezeu), folosim minusculă la începutul termenilor; altfel cădem în panteism”.