ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie cu vehiculul de transport în comun în flăcări, spunând că ceea ce se întâmplă este ”strigător la cer” și acuzând „șicanele” pe care le-a întâmpinat pentru achiziția a 100 de troleibuze.
 
„Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine”. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu troleibuzul în flăcări, spunând că speră ca cei care „blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului”.

„Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile”, a spus Firea.
Primarul Capitalei afirmă că licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie este în continuare blocată și că, cu mare dificultate a reușit semnarea contractului pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.
„Se va dovedi că motivele sunt inventate. Azi (duminică – n.r.) în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport in comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viața oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris Firea.

Un troleibuz a luat foc, duminică dimineață, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. Nu s-au raportat victime, iar pompierii au reușit să lichideze focul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews