ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 800 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în ultimele 24 de ore în județul Timiș. În cazul a trei dintre persoanele imunizate s-au raportat reacții adverse, dintre care una de tip șoc anafilactic, tratată de la primele semne și care s-a remis imediat.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost administrate 801 vaccinuri anti-COVID-19 și s-au înregistrat trei reacții adverse, dintre care una de tip șoc anafilactic. Toate cele trei reacții adverse s-au înregistrat la rapel, au informat, vineri, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, citați de Agerpes.
 
 
De la debutul campaniei de vaccinare, în județ s-au administrat 34.046 doze și s-au înregistrat 89 de reacții adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urticariană remisă imediat, prurit, somnolență remisă în 15 minute, salt tensional remis, la o persoană hipertensivă și anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij și ușor edem al buzelor, remis, greață și vomă, ageuzie (pierderea gustului) și anosmie (pierderea mirosului), remise după patru zile, reacție de tip anafilactic tratată de la primele semne și care s-a remis imediat.