ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul socialist ungar Istvan Ujhelyi a cerut duminică guvernului de la Budapesta să rezilieze contractele pentru producția de vaccinuri rusești într-o fabrică în curs de construcție la Debrecen, transmite MTI citată de Agerpres.

Ujhelyi a susținut că fabrica din estul Ungariei ar trebui să producă doar vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente și a adăugat că vaccinurile furnizate de Rusia condusă de președintele Vladimir Putin "îi vor frige la degete pe cei care se ating de ele".

Parlamentarul european a susținut că singurul motiv de a produce vaccinuri rusești în Ungaria este de a servi "interese de afaceri private ale liderilor Fidesz", partidul de guvernământ al premierului Viktor Orban.

Fabrica de la Debrecen, care îi va costa pe contribuabilii ungari "peste 50 de miliarde de forinți" (circa 140 de milioane de euro) "pute a înțelegeri pe din dos", a acuzat Ujhelyi, precizând că a cerut informații despre proiect de la mai multe ministere, însă nu a primit niciun răspuns, mai transmite sursa citată.

Citiți și Un cadou pentru lăudătorii lui Orban. Vaccinismul forțat triumfă și în Ungaria: Viktor Orban a anunțat a treia doză și vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale