ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O asistentă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj a făcut o reacție adversă după vaccinarea anti-COVID-19, anunță ȘtirideCluj.  De asemenea, o reacție  adversă a apărut și la Suceava.  Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România,  a declarat că o reacție adversă s-a înregistrat și la o asistentă de la Suceava.  „A fost o reacție alergică ușoară.O reacție alergică la nivelul membrelor inferioare, evoluția este foarte bună, nu a fost riscul de reacție alergică majoră. A mai fost semnalată o reacție adversă la Suceava”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Prefectura Cluj a anunțat că 165 de persoane s-au vaccinat pentru coronavirus până în prezent. Dintre acestea, o asistentă medicală a suferit o ”manifestație alergică ușoare de tip urticarian la nivelul extremității cefalice”.  Asistenta în cauză era cunoscută cu alergii, însă fără a avea o contraindicație la vaccinare, a suferit o manifestație alergică ușoară. Aceasta a primit un tratament antialergic și și-a revenit.
 
"Dintre 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică", a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Conform acestuia, este vorba despre o asistentă medicală care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate în județul Cluj duminică. Prima persoană vaccinată în Cluj a fost dr. Violeta Briciu, director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
 
Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate după vaccinarea anti-Covid este funcțională. Până în acest moment, persoanele vaccinate nu au avut efecte adverse."Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziția pacienților și a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19", informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât și prin modalitățile clasice de raportare - completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului, precizează sursa citată.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews