ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O asistentă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj a făcut o reacție adversă după vaccinarea anti-COVID-19, anunță ȘtirideCluj.  De asemenea, o reacție  adversă a apărut și la Suceava.  Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România,  a declarat că o reacție adversă s-a înregistrat și la o asistentă de la Suceava.  „A fost o reacție alergică ușoară.O reacție alergică la nivelul membrelor inferioare, evoluția este foarte bună, nu a fost riscul de reacție alergică majoră. A mai fost semnalată o reacție adversă la Suceava”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Prefectura Cluj a anunțat că 165 de persoane s-au vaccinat pentru coronavirus până în prezent. Dintre acestea, o asistentă medicală a suferit o ”manifestație alergică ușoare de tip urticarian la nivelul extremității cefalice”.  Asistenta în cauză era cunoscută cu alergii, însă fără a avea o contraindicație la vaccinare, a suferit o manifestație alergică ușoară. Aceasta a primit un tratament antialergic și și-a revenit.
 
"Dintre 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică", a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Conform acestuia, este vorba despre o asistentă medicală care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate în județul Cluj duminică. Prima persoană vaccinată în Cluj a fost dr. Violeta Briciu, director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
 
Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate după vaccinarea anti-Covid este funcțională. Până în acest moment, persoanele vaccinate nu au avut efecte adverse."Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziția pacienților și a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19", informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât și prin modalitățile clasice de raportare - completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului, precizează sursa citată.