ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) a declarat vineri că întreprinde cercetări în urma raportării unor multiple reacții alergice la pacienți imediat după ce li s-a administrat vaccinul Pfizer împotriva noului coronavirus. Acest lucru se întâmplă la doar câteva zile după începutul campaniei naționale de administrare a vaccinului Pfizer în SUA, informează The Blaze

Dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluare și Cercetare a Produselor Biologice din cadrul FDA a spus, la o conferință de presă, că săptămâna aceasta au apărut 5 tipuri de reacții alergice în mai mult de un stat american. 

Reacțiile adverse se spune că ar fi similare celor observate în Marea Britanie cu o săptămână mai devreme. 

„Lucrăm în strânsă legătură cu Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor, dar și cu colegii noștri din Marea Britanie, care au raportat, la rândul lor, reacții alergice. Cred că vom analiza toate datele disponibile de la fiecare dintre aceste reacții pentru a vedea exact ce s-a întâmplat și vom încerca să înțelegem care componentă a vaccinului ar putea contribui la producerea lor”, a afirmat dr. Marks, citat de the Hill

Dr. Marks a explicat că cercetătorii nu erau siguri ce anume cauza reacțiile alergice, dar că iau în considerare polietilenglicolul ca posibil „vinovat”. Acest ingredient este prezent atât în vaccinul dezvoltat de Pfizer, cât și în cel dezvoltat de ModeRNA.

Cel puțin două dintre reacțiile adverse au avut loc la același spital din Juneau, Alaska. După cum a relatat the New York Times, reacțiile adverse au survenit la câteva minute după administrarea vaccinului.
 
„Prima lucrătoare medicală a suferit o erupție cutanată pe față și pe piept, dificultăți de respirație și puls ridicat. Dr. Lindy Jones, directorul medical al departamentului de urgență al spitalului, a spus că acesteia i s-a administrat o doză de epinefrină, un tratament standard pentru reacții alergice severe. Simptomele s-au ameliorat, dar apoi au reapărut, apoi persoanei i s-au aplicat un tratament cu steroizi și o perfuzie cu epinefrină. Când doctorii au încercat să oprească perfuzia, simptomele au apărut din nou, astfel încât femeia a fost transferată într-o unitate de terapie intensivă, fiind supravegheată în timpul nopții, iar perfuzia i-a fost retrasă în dimineața următoare”, a relatat dr. Jones.

Al doilea lucrător a primit doza de vaccin miercuri și a manifestat umflături în jurul ochilor, stare de amețeală și o iritație în gât, la 10 minute după injecție, conform comunicatului spitalului. Apoi, bărbatul a fost mutat în salonul de urgență și tratat cu epinefrină, Pepcid și Benadryl, deși spitalul a spus că reacția nu a fost considerată anafilactică. Lucrătorul și-a revenit după o oră și a fost lăsat să plece. 

În ciuda evidențelor, FDA a afirmat că vaccinul este sigur pentru majoritatea americanilor care au alergii. Potrivit Reuters, FDA i-a avertizat numai pe americanii care au un istoric de reacții alergice severe sau un istoric de reacții alergice la ingredientele existente în oricare dintre cele două vaccinuri anti-coronavirus, Pfizer sau ModeRNA. Cu toate acestea, este greu de crezut că niște asistenți medicali s-au vaccinat fiind ignoranți în legătură cu propriul istoric medical. Mai degrabă se pare că ei nu făceau parte din „majoritatea americanilor” pentru care FDA consideră că vaccinurile sunt absolut lipsite de riscuri și pe care autoritatea medicală îi ignoră.