ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reacțiile Zilei, la decizia TAS în cazul Simonei Halep. Omul de televiziune Victor Ciutacu consideră că reducerea pedepsei nu este, în sine, o victorie și că sportiva nu a fost nici pe departe exonerată de acuzațiile care i s-au adus în primă instanță. Pe de altă parte, fostul ziarist Cristian Niculescu este de părere că decizia TAS reprezintă pentru sportivă cea mai mare victorie obținută în afara carierei.

Iată reacția la cald a moderatorului România TV Victor Ciutacu vis-a-vis de decizia de azi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep:

"Eu nu sunt cel mai mare fan al Simonei. Da, fac parte din România care nu a crezut că-i curată. Și nu cred nici acum. Pentru ea o fi o victorie că se întoarce pe teren mai repede decât ar fi fost cazul să expire suspendarea, dar din punct de vedere sportiv și medical nu este nicio victorie! Simonei Halep i-a fost REDUSĂ suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni de zile. Simona nu a fost exonerată de acuzații, ci i-a fost redusă pedeapsa. E ca și cum la judecata de fond îți iei patru ani de pușcărie cu executare, și după aceea, în apel, onorata instanță decide că vei fi condamnat, dar la nouă luni cu suspendare. Despre asta este vorba! Asta consideră Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu consider eu!

Simonei Halep nu i-a fost anulată pedeapsa, ci doar redusă! Deci este pedepsită în continuare pentru dopaj, dar, dat fiind că cele nouă luni de zile au expirat, se poate întoarce oricând pe terenul de tenis. Asta nu înseamnă că nu s-a dopat! S-a dopat, dar TAS a considerat că pedeapsa a fost prea mare și i-a mai redus din ea" a comentat Victor Ciutacu pentru DC News.
 

Reacția jurnalistului Cristian Niculescu este „au contraire”:

„PATIMILE DUPĂ HALEP: CEA MAI IMPORTANTĂ VICTORIE A CARIEREI, OBȚINUTĂ ÎN AFARA TERENULUI

Dacă nu știți deja TAS i-a redus suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Ea poate participa de azi la orice turneu de tenis. Este o victorie enormă pentru Halep și cred că este o reducere fără precedent a unei pedepse pentru dopaj. Aici este motivația deciziei luată în unanimitate. Este un verdict echivalent cu nevinovăția, în contextul dat.

Foarte mulți conspiraționiști de-ai mei au văzut în pățania machidoancei un semn al mâniei divine, fiindcă ea a susținut capsarea și toate mizeriile aferente. 

Am refuzat să amestec soarta sportivei cu atitudinea persoanei publice Simona Halep, deși ea le-a amestecat și foarte rău a făcut. Putea să se înțepe și să tacă. 

Mi-am luat critici aspre pentru atitudinea mea îngăduitoare, de la colegi de suferință în pandileală. Regret, dar așa am simțit că trebuie să fac. Tot timpul am simțit că e o nedreptate care i se face sportivei și că ura noastră pentru tâmpenia ei din pandileală nu-și are rostul. Chinurile prin care am trecut noi nu se compensează cu bucuria stupidă pentru karma care se răzbună pe un om slab ori prost într-un moment al vieții sale, cum s-a manifestat Halep. Eu am crezut în vinovăția ei ca propagandistă a pandilelii dar am crezut și în nevinovăția ei ca sportivă. 

Am scris aici și aici de ce am dezaprobat ura viscerală contra Simonei.

Eu zic că Simona și-a plătit o parte din datorie cu patimile suspendării pentru dopaj. 

Sunt sigur că a fost o lecție pentru ea, că a fost iertată neașteptat de mult pentru răul pe care l-a făcut când era în glorie. A fost azvârlită brusc foarte de sus și a reușit să aterizeze fără să-și rupă oasele. 

Sunt alte personaje sinistre și suspuse care ne-au terorizat cu capsarea și restricțiile și n-au pățit absolut nimic, sunt tot în vârful societății, intangibile. Comparativ cu acestea Simona și-a achitat parțial sau chiar total, datoria față de societate. Dacă vreți, e similar cu reabilitarea unui condamnat care și-a ispășit pedeapsa înainte de termen, fiindcă a știut să îndure. 

Cariera lui Halep a stat peste un an la închisoarea suspendării. A pierdut bani, a pierdut poziție, a pierdut prieteni, a pierdut susținere. Ca sportivă a pierdut tot. 

De-acum nu mai are voie să greșească față de semeni. Dar poate să aducă acestui popor obidit o altă serie de bucurii în tenis, cu care să-și împrejmuiască păcatul. 

Nu țin să-și recunoască greșeala din pandileală, sunt convins că știe că a greșit și nici n-ar putea s-o facă public, în condițiile actuale.  

Eu deja am iertat-o, pentru că pot și pentru că vreau să nu fiu călăul celei care era să-mi fie călău. 

Nu m-aș simți cu nimic mai bun s-o țin răstignită ca pe tâlharii care-l încadrau pe Iisus. Simona e tâlharul care a scăpat de povara păcatului, prin judecată. Acum are ocazia să descopere sensul smereniei și al mântuirii.  
Iar pe Mouratoglou, Dumnezeu să-l ierte, fiindcă El poate! 

Ca fapt divers: Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) este obligată să-i plătească Simonei Halep o sumă de 20.000 de franci elvețieni, cu titlu de contribuție la cheltuielile de judecată și alte cheltuieli ale acesteia suportate pentru această procedură de arbitraj.

Pentru ca decizia TAS este cu 8 luni peste perioada in care Simona a stat pe bară, ea poate cere daune uriașe ITIA”, a scris Cristian Niculescu pe Facebook.