ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După apariția unei știri „vesele” (gay) despre omoloaga Ralucăi Turcan din Norvegia care și-a dezgolit sânii la un eveniment public pentru a susține cauza „queer” și LGBT+-, în timp ce ministra Culturii de la noi doar le-a scurs niște bani homosexualilor din fondurile culturale pentru „Luna Istoriei Homosexiale”, Victor Grigore de la Reacțiunea și Evadare.ro ne-a supus unei critici, credem noi, parțial întemeiate. Redăm în continuare observațiile sale:

„S-a intors rubrica de fashion! Ministra Culturii din Norvegia a urcat pe scena unui eveniment LGBT in aceasta banala tinuta lejer-sleampata adecvata persoanelor supraponderale. A spus cateva vorbe, dupa care si-a ridicat bluza ca fotbalistii pentru a le arata celor prezenti sânii "in semn de solidaritate cu comunitatea LGBT".

Ca solidaritatea sa fie dincolo de orice dubiu, politiciana a si leganat trunchiul zdravan miscand ca o piftie colacii de osanza de pe abdomenul care a pierdut batalia cu kilogramele si tatele sanatoase, care si ele pierdusera batalia cu legea lui Newton. Ca miscarea sa fie mai vioaie, distinsa si-a atarnat in prealabil de sfarcuri doua capisoane terminate cu panglici. Cele cateva secunde in care doamna si-a tinut bluza sub barbie si agitat fleicile au fost insotite de urale din partea asistentei, semn ca gestul ei a fost apreciat de comunitatea amintita, care nici n-avea cum sa nu aprecieze un politician care face ceva concret.

Cand parintii Lubnei Jaffery au venit din Pakistan in Norvegia, poate unii extremisti s-au gandit ca nu s-ar putea integra intr-o tara nordica, rece. Altii, ca ar putea impune legea islamica sau altera cultura crestina locala. Aiurea! Prejudecati nefondate. Iata ca fata lor s-a integrat de minune in cultura locului, ba chiar a ajuns in fruntea acelei culturi, pentru care face lucruri care se vad. Dezinhibata Lubna e deja la al doilea minister pe care il conduce. Dupa cel al Muncii si Integrarii Sociale (ambele probleme rezolvate, se vede clar ca e integrata si nu sta degeaba), acum e la Cultura si Egalitate de Sanse.

Exact asa si-a explicat gestul: "Atat in calitate de ministru al Culturii si Egalitatii, cat si ca patroana a persoanelor queer, sunt preocupata ca aceste persoane sa se simta in siguranta si libere. Asa ca aceasta a fost o mica contributie." (De unde deduc ca urmeaza si contributii mai mari decat ce-am vazut deja.)

Totusi sunt in dezacord cu ziaristul de la ActiveNews care o incurajeaza pe omoloaga Raluca Turcan sa faca acelasi lucru, in calitate de ministresa a Culturii (lucru care e socant in sine). La noi, egalitatea de sanse e pe la ministerele conduse de pesediste mai viguroase, ca Simona Bucura, Natalia Intertoto, care a inlocuit-o pe Gabriela Firea. Sau, daca e vorba de facut dreptate pentru LGBT, ar fi si de resortului Ministerului Justitiei, reprezentat de Alina Gorghiu.”, conchide autorul citat pe pagina sa, Reacțiunea.