ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Televiziunea Realitatea Plus a pierdut definitiv procesul împotriva Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în ce privește sancțiunea de oprirea emisiei pentru 10 minute, pe care televiziunea de știri a primit-o în luna mai a acestui an, informează Știripesurse.

Anterior, Curtea de Apel București a suspendat decizia CNA de sancționare a televiziunii Realitatea PLUS, care trebuie să oprească emisia pe 18 mai, de la ora 19.00, timp de 10 minute.

CNA a prezentat în ședința publică de ieri faptul că instituția a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul prin care Realitatea Plus încerca să blocheze o sancțiune dură a forului audiovizual: oprirea emisiei pentru 10 minute, notează Pagina de Media.

Decizia definitivă a Înalte Curți a venit la data de 2 noiembrie și a fost deja afișată pe portalul instituției, după cum au precizat reprezentantul departamentului juridic în ședința CNA.

Întrebat de președintele CNA, Monica Gubernat, când va pune Realitatea în aplicare decizia, avocatul Realitatea Plus, Ioan Georgescu, a precizat că așteaptă motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.
 
Conform Știripesurse, Realitatea Plus fusese obligată de CNA să difuzeze timp de 10 minute, între orele 19.00 și 19.10, numai textul deciziei de sancționare. Practic, programul obișnuit al Realitatea Plus urma să se întrerupă și să se transmită doar sancțiunea.

Emisiunea „Culisele statului paralel” a fost vizată de mai multe sancțiuni ale CNA în lunile precedente, în urma unei adevărate campanii împotriva ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În emisiunile Deschide lumea și Culisele statului paralel s-au adus acuzatii nedemonstrate lui Sorin Grindeanu și lui Sebastian Burduja. În alte două emisiuni i se aduc acuzații și lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi, mai precizează sursa citată.