Postul de televiziune Realitatea TV, aflat în insolvență, are datorii de peste 104 milioane lei la bugetul statului, informează cotidianul.ro.

Potrivit sursei citate, în aproape șase ani de insolvență, societatea care deține postul de televiziune, unde se produce seară de seară Rareș Bogdan, nu și-a achitat vreo datorie către stat și a reușit să-și facă unele noi.

În 2015, totalul datoriilor către buget era de 92,63 milioane lei. În decursul unui an, până la 31 decembrie 2016, această sumă a crescut cu 14 milioane lei, la peste 104 milioane lei. În euro, această sumă înseamnă peste 23 de milioane. Cea mai mare datorie a Realitatea Media SA este către bugetul asigurărilor sociale, peste 45 milioane lei, obligațiile restante la bugetul de stat depășesc și ele 41 milioane lei.

„Nu știu ce probleme au cei de la CNA și cei din alte televiziuni cu stadiul evoluției insolvenței Realitatea TV. Nu asta este discuția, noi rămânem în picioare, orice ar fi, și nu vom ceda. Am trimis astăzi pe fax toate ordinele de plată, așa cum ne solicitase doamna Gubernat (n.r. - Monica Gubernat, membră CNA). Colega mea a trimis absolut toate ordinele de plată, când am plătit, pentru că știu, stau la cotitură. Nici măcar nu știu dacă cineva a pus-o pe doamna Gubernat", a declarat Rareș Bogdan în emisiunea „Jocuri de Putere" de joi, 16 februarie 2017.

Poate că datoriile Realitatea Media SA nu fac obiectul unei discuții la CNA, dar cu certitudine ar trebui să fie obiectul unei îngrijorări din partea ANAF, comentează Cotidianul, deoarece la asigurările pentru șomaj televiziunea are de plătit aproape 2 milioane de lei, iar la asigurările de sănătare, suma datorată se ridică la 16,6 milioane de lei.

În urmă cu doi ani, Victor Ponta acuza postul că se bucură de susținere politică în schimbul unor servicii aduse opoziției de atunci și, din acest motiv, nu-și plătește obligațiile restante la buget.

Fostul premier a transmis o scrisoare deschisă, pe Facebook, copreședinților PNL cu privire la situația televiziunii Realitatea TV, companie aflată în insolvență, cu datorii foarte mari către bugetul de stat.

„Azi, 8 septembrie 2015, se împlinesc exact 4 ani de când SC „Realitatea Media" SA a fost declarată în stare de insolvență. La momentul declarării insolvenței, datoriile către Bugetul de stat consolidat erau în sumă de 36,04 milioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar că nu a plătit nimic din datorie, dar a acumulat, în plus, 56,59 milioane de RON (neplătind nimic din datoriile curente pe care orice altă firmă sau persoană fizică le achita conform legii). În total, datoriile actuale către Bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) și în fiecare zi se acumulează noi sume!
ANAF a întreprins toate măsurile legale posibile (cerere faliment la Tribunalul București Secția a VII-a civilă, sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizare CSM), însă toate acestea au rămas fără efect concret până în prezent, fiind „în lucru" (ceea ce evident că arată o disfuncționalitate în activitatea judecătorului sindic responsabil).

În toată această perioadă însă, reprezentanții SC „Realitatea Media" SA au afirmat public că se bucură de „protecția" PNL, deoarece sprijină activitatea partidului dvs. și critică activitatea Guvernului și a celorlalte formațiuni politice. Precizez că activitatea editorială a postului de televiziune aparținând respectivei societăți îmi este total indiferentă, fiind atribuția Consiliului Național al Audiovizualului să verifice aceste aspecte legale”, se arăta în scrisoarea lui Victor Ponta.