ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus, Vladimir Putin, care lucrează la Kremlin în această sâmbătă, i-a informat pe omologii săi din Belarus, Uzbekistan și Kazahstan, precum și din Turcia, despre rebeliunea armată condusă de șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, informează EFE, citat de Știripesurse.

''Președintele și-a informat interlocutorii cu privire la această situație'', a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Ințial, el a vorbit la telefon doar cu liderii din Belarus, Alexander Lukașenko, Uzbekistan, Șavkat Mirziioev, și Kazahstan, Kasim-Yomart Tokaev.

Ulterior, Kremlinul a comunicat că Putin a avut o conversație telefonică și cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.
 
''Președintele rus a informat despre situația din țară în legătură cu rebeliunea armată. Președintele turc și-a exprimat sprijinul deplin pentru măsurile luate de președinția rusă'', a precizat Kremlinul într-un comunicat.

 
Ultimele știri despre Rebeliunea Wagner