ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment magic ce reunește familiile în jurul unui simbol: bradul de Crăciun! Aceste clipe rămân permanent în amintirea noastră ca unul dintre cele mai fericite momente petrecute alături de cei dragi.

Pentru a evita incidentele neplăcute în perioada Sărbătorilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă, într-un comunicat, respectarea următoarele reguli de prevenire a incendiilor:

- Nu suprasolicitați instalația electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice!

- Nu utilizați lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile!

- Nu lăsați sobele cu focul aprins atunci când părăsiți locuința sau înainte de culcare!

- Nu uitați să opriți funcționarea aparatelor electrice de încălzire la plecarea din locuință sau înainte de a adormi!

- Nu amplasați bradul de Crăciun în apropierea surselor de căldura: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire!

- Nu aprindeți artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia). Indiferent că este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinței!

- Nu utilizați instalații/ decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații! Puteți provoca astfel un incendiu!

- Nu permiteți copiilor jocul cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale!

De asemenea, în ceea ce privește tradiționala sacrificare a porcului în această perioadă, pentru a nu vă pune în pericol gospodăriile, ISU aduce la cunoștință următoarele reguli:

- Alegeți locul pentru pârlirea porcilor la o distanță de siguranță față de construcții sau depozite de furaje; buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanță față de arzător, iar furtunurile să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare;

- Confecționați afumătorile din zidării de cărămidă și materiale incombustibile și amplasați-le independent de celălalte construcții din gospodărie.

ISU reamintește că eventualele incidente pot fi sesizate la numărul unic de urgență 112.