ACTUALIZARE 23:20 
 
Procurorii DIICOT și polițiștii judiciari au realizat luni și marți la Caracal reconstituirea parțială a presupuselor crime mărturisite de Gheorghe Dincă, au întreprins noi audieri de martori și au propus prelungirea cu 30 de zile a măsurii de arest preventiv aplicate inculpatului.

„În zilele de 16 și 17.09.2019, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară delegați în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parțială a activităților ce reprezintă elementul material al infracțiunilor cercetate în cauza denumită generic "Caracal”.

Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime.

În paralel cu aceste activități au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliției Municipiului Caracal și s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt”, se arată în comunicatul publicat marți pe pagina web a DIICOT.


ȘTIRE INIȚIALĂ:
Deși prima zi a reconstituirii crimelor din Caracal, unde suspectul principal, Gheorghe Dincă a fost purtat de anchetatori pe traseul pe care a fost răpită Alexandra Măceșanu și în casa în care se presupune că a fost ucisă nu a adus nimic nou, marți reconstituirea continuă.  De această dată se va face reconstituirea în cazul răpirii Luizei Melencu, celaltă fată despre care Dincă susține că a ucis-o, scrie antena3.ro.

Anchetatorii nu au totuși nicio dovadă că este moartă, în afară de mărturia suspectului. Pentru părinții Luizei e un moment cu atât mai greu, cu cât au trecut cinci luni și nu au nicio informație clară legat de ceea ce s-a întâmplat cu fiica lor. 

Alexandra și Luiza trăiesc, crede Monica Melencu, mama Luizei. Femeia susține că probele adunate până acum nu demonstrează clar că cele două fete au fost ucise. Spune că Dincă face parte dintr-o rețea de trafic de persoane care are ramificații la vârful autorităților din Caracal 
 și a anunțat că ea și familia ei se vor deplasa la Caracal și vor încerca să îl linșeze pe criminal.

„Eu, mâine, îi scot ochii. Vă jur! Mâine îi scot ochii, în fața la toată lumea, dacă nu spune adevărul despre fiica mea. Mâine mă duc și eu la reconstituire, cu toată familia.”, a spus Ionica Melencu, luni seara, la RTV.

Avocatul familiei Luizei lansează un scenariu halucinant: Gheorghe Dincă ar fi încheiat un târg cu anchetatorii, pe care ar fi ajuns să îi șantajeze. Suspectul le-ar fi promis procurorilor că va mărturisi tot, cu o condiție: ca anchetatorii să-i lase în pace familia. 

Rudele Luizei spun că anchetatorii nu au anunțat direct familia despre reconstituirea care urmează. Ar fi aflat acest lucru de la televizor și de la avocatul lor.