ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mortalitatea în luna noiembrie 2020 a atins un nivel record, neînregistrat în ultimii 10 ani și probabil niciodată în istorie, de 34.769 decese, cu 64% mai mare decât media lunilor noiembrie ale ultimelor 9 ani, informează Profit.ro.
 
Mai puțin de o treime din numărul deceselor în exces au fost puse de autorități pe seama Covid, ceea ce înseamnă că s-a respectat regula din cele 3 luni precedente: la 1 deces pus pe seama Covid, alte 2 decese au fost cauzate suplimentar, comparativ cu anii precedenți, de măsurile anti-Covid, de limitarea accesului pacienților la servicii medicale, în special prin acte normative adoptate în perioada stării de urgență, dar și după.
 
Media deceselor raportate în lunile noiembrie a celor 9 ani precedenți a fost de 21.200, cu 13.569 sau 64% sub numărul deceselor raportate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru luna noiembrie a anului trecut. Excesul de mortalitate din luna precedenta, octombrie, a fost "doar" cu 27% peste media aceseti luni din ultimii 9 ani.
 
Din cele 13.569 decese raportate în exces în noiembrie, numai 4.363 au fost puse de autorități pe seama Covid-19 în această lună. Chiar dacă am majora cu 50% numărul de decese din noiembrie care ar putea avea ca element declanșator Covid-19, și pe care autoritățile le-ar fi "ratat” la numerotare, tot ar exista un exces de peste 7.500 de decese comparativ cu media lunii noiembrie din cei 9 ani precedenți.
 
Citiți textul integral AICI.
 
AlephNews: De la război nu s-au mai întâlnit cifre atât de negre și nu sunt morții de Covid. Cezar Irimia: „Mă mir că au fost publicate” 
 
  • În noiembrie 2020 au murit cu 10.000 de oameni mai mult decât în noiembrie 2019.
  • Dintre ei – 4.363 au murit de Covid

COVID-ul ucide și când nu ești infectat cu el. INS ne arată niște cifre îngrozitoare. În noiembrie au murit cu 10.000 de oameni mai mult decât în noiembrie 2019. Și nu sunt morții de COVID.

14.287 de morți în plus

De la război nu am mai întâlnit cifre atât de negre. 34.769 e numărul de morți din noiembrie. Față de ultimul noiembrie au murit cu 14.000 de oameni mai mult.

Dintre ei – 4.363 au murit de Covid. Nu ne place, dar poate ne așteptam. Ce ne sperie însă mai mult – 9,924 au murit din alte motive. Bolile cronice, imposibilitatea pacienților de a ajunge la spitale din cauza birocrației testelor Covid, dar și frica oamenilor de a merge în spitale sunt cauze ale bilanțului dureros.

Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer: „Ne așteptam la aceste cifre, mă mir că au fost publicate. Noi am tras mai multe semnale de alarmă atunci când Ministerul a decis să delimiteze în spitale Covid și non Covid, uitând de noi pacienții cronici. Nu am mai avut acces la asistență medicală de specialitate la tratamente și investigații. Nu am primit promisiuni, de fapt, nu mai credem în politicienii noștri. Dacă se întâmplă ca acest Guvern să pice, o să pice din cauza sistemului de sănătate care este în comă profundă.”