ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victoria Simonei Halep în finala Wimbledon 2019 este una de record mondial. Ziua de 13 iulie 2019 i-a purtat noroc constănțencei, care a reușit exact 13 lovituri câștigătoare potrivit statisticilor oficiale, transmite Mediafax.

Colosul IBM, lider în analiza statistică a meciurilor de tenis și partener tradițional al marilor evenimente sportive la nivel global, anunță că Simona Halep a stabilit un record absolut cu cele doar 3 greșeli neforțate comise în 55 de minute de joc cu Serena Williams (6-2, 6-2, cu câte două break-uri pe set și o unică șansă de break oferită americancei, dar anulată cu promptitudine).

De când a început analiza detaliată a partidelor, nu a existat o evoluție mai aproape de perfecțiune într-o finală feminină. Precedentul record îi aparținea, culmea, unei învinse: în 2014, Eugenie Bouchard greșea neforțat doar de patru ori în partida cu Petra Kvitova, însă sportiva din Cehia se impunea cu 6-3, 6-0.

Recordul la masculin este și el surprinzător: în 1984, la Wimbledon, John McEnroe comitea doar 4 greșeli neforțate în finala contra lui Jimmy Connors, scor 6-1, 6-1, 6-4.