Victoria Simonei Halep în finala Wimbledon 2019 este una de record mondial. Ziua de 13 iulie 2019 i-a purtat noroc constănțencei, care a reușit exact 13 lovituri câștigătoare potrivit statisticilor oficiale, transmite Mediafax.

Colosul IBM, lider în analiza statistică a meciurilor de tenis și partener tradițional al marilor evenimente sportive la nivel global, anunță că Simona Halep a stabilit un record absolut cu cele doar 3 greșeli neforțate comise în 55 de minute de joc cu Serena Williams (6-2, 6-2, cu câte două break-uri pe set și o unică șansă de break oferită americancei, dar anulată cu promptitudine).

De când a început analiza detaliată a partidelor, nu a existat o evoluție mai aproape de perfecțiune într-o finală feminină. Precedentul record îi aparținea, culmea, unei învinse: în 2014, Eugenie Bouchard greșea neforțat doar de patru ori în partida cu Petra Kvitova, însă sportiva din Cehia se impunea cu 6-3, 6-0.

Recordul la masculin este și el surprinzător: în 1984, la Wimbledon, John McEnroe comitea doar 4 greșeli neforțate în finala contra lui Jimmy Connors, scor 6-1, 6-1, 6-4.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews