Deși 2016 a fost unul dintre cei mai buni agricoli pentru România, am reușit să stabilim un adevărat record istoric, importând produse de câteva miliarde de euro.

România a stabilit un record istoric la importurile de alimente, anul trecut: valoarea acestora a atins aproape 6 miliarde de euro, potrivit Institutului Național de Statistică. Și asta în condițiile în care 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani agricoli, informează TVR.

Una dintre explicații ar fi aceea că producția locală nu a reușit să satisfacă cererea internă de consum.

De asemenea, cifrele arată că inclusiv necesarul de consum al familiilor din mediul rural a depășit producția din propria grădină.

Conform INS, in vreme ce importurile au fost de 5,8 miliarde de euro, exporturile au atins o valoare de doar 4,8 miliarde de euro.

Deficitul comercial, de un miliard de euro, este și el un record pentru perioada post-decembristă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews