ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD, cu sprijinul UDMR, a impus la vot în Parlament majorarea pensiilor cu 40%, și nu cu 14 la sută, cât decisese Guvernul.

Astfel, marți, cu câteva zile înainte de alegeri, rectificarea bugetară a fost aprobată de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu40%. PNL și USR au votat împotrivă, potrivit Agerpres.

Proiectul pentru aprobarea OUG privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 11 abțineri.

Deputații și senatorii au fost de acord cu eliminarea amendamentului referitor la limitarea la 40% din PIB a datoriei publice conform metodologiei UE, pentru sfârșitul anului 2020.

Liberalii au anunțat că vor ataca la CCR decizia Legislativului.

De asemenea, tot la propunerea PSD, s-a decis suplimentarea cu 5,635 milioane de lei a bugetului Camerei Deputaților, pentru achiziționarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii, precum și suplimentarea cu 67 milioane de lei a bugetului Ministerului Agriculturii, pentru finanțarea Programului de realizare a sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor.

Totodată, s-au aprobat majorarea din acest an a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru Programul Start-Up Nation, și a bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews