ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD, cu sprijinul UDMR, a impus la vot în Parlament majorarea pensiilor cu 40%, și nu cu 14 la sută, cât decisese Guvernul.

Astfel, marți, cu câteva zile înainte de alegeri, rectificarea bugetară a fost aprobată de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu40%. PNL și USR au votat împotrivă, potrivit Agerpres.

Proiectul pentru aprobarea OUG privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 11 abțineri.

Deputații și senatorii au fost de acord cu eliminarea amendamentului referitor la limitarea la 40% din PIB a datoriei publice conform metodologiei UE, pentru sfârșitul anului 2020.

Liberalii au anunțat că vor ataca la CCR decizia Legislativului.

De asemenea, tot la propunerea PSD, s-a decis suplimentarea cu 5,635 milioane de lei a bugetului Camerei Deputaților, pentru achiziționarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii, precum și suplimentarea cu 67 milioane de lei a bugetului Ministerului Agriculturii, pentru finanțarea Programului de realizare a sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor.

Totodată, s-au aprobat majorarea din acest an a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru Programul Start-Up Nation, și a bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.