ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O investigație libertatea.ro, preluată de Ziar de Cluj, arată că rectorul Academiei SRI și profesor la UBB, Adrian Ivan, s-ar fi autoplagiat în cinci cărți pe care le-a scris.

Adrian Ivan conduce Academia SRI, este profesor la UBB Cluj și este omul care a coordonat doctoratul fostului ministru de Interne Lucian Bode. Din anul 2009, Ivan conduce doctorate la Facultatea de Istorie și Filosofie a universității.

Adrian Ivan este autor unic a cinci volume și o lucrare de doctorat. Despre cele cinci volume, libertatea.ro spune că a găsit pasaje autoplagiate:

”Libertatea a analizat comparativ toate aceste cărți al căror autor unic este Adrian Ivan, cu excepția tezei de doctorat. Toate conțin pasaje comune, autoplagiate și reciclate în mod programatic. În total, 832 de pagini copiate”.

Libertatea.ro a analizat și un al șaselea volum, ”Istoria integrării europene”,  scris împreună cu Vasile Vese (coordonatorul de doctorat al lui Ivan), și arată că această carte este sursă pentru trei dintre volumele pe care Ivan s-a semnat singur.

Din una dintre aceste cărți a copiat și fostul ministru de interne, Lucian Bode, în lucrarea sa de doctorat, potrivit analizei Emiliei Șercan. Astfel, libertatea.ro arată că Bode a copiat de la coordonatorul său Adrian Ivan, care și el ar fi copiat de la Vasile Vese, conducătorul său de doctorat.