ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazurile de tromboză sunt mai frecvente după vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca decât după altele, potrivit unui studiu publicat joi, 27 octombrie, care confirmă un risc deja luat în considerare de autoritățile sanitare, conform Lefigaro.

 „După o primă doză (a vaccinului AstraZeneca), există un risc cu 30% mai mare de trombocitopenie decât după o primă doză (a vaccinului Pfizer/BioNTech)", rezumă acest studiu pe scară largă, publicat în British Medical Journal (BMJ).

Trombocitopenia este o formă de tromboză, adică formarea unui cheag de sânge cu consecințe potențial fatale. După lansarea campaniilor de vaccinare anti-Covid, la începutul anului 2021, s-au constatat rapid legături între vaccinurile și apariția acestor afecțiuni ale sângelui chiar dacă nu au fost recunoscute oficial.
 

Studiul din BMJ bazat pe date medicale de la milioane de pacienți din mai multe țări europene și din Statele Unite, confirmă că aceste tromboze sunt mai frecvente după vaccinul AstraZeneca. Riscul pare să fie și mai mare după prima doză.

După a doua doză, se afirmă în studiu, nu există nicio diferență între vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/BioNTech: riscul e la fel de mare. În ceea ce privește vaccinul Johnson & Johnson, datele tind să indice un risc crescut, dar nu atât de clar încât cercetătorii să poată trage o concluzie definitivă.

Aceste riscuri ar trebui „să fie luate în considerare în viitoarele campanii de vaccinare și în dezvoltarea viitoarelor vaccinuri", conchide studiul.
 

Vaccinurilor Covid și în mod particular celui de la AstraZeneca - Oxford au fost apreciate pozitiv în emisiunea Trinitas „Credință și Cultură. Vaccinul și vaccinarea - Între teamă, speranță și încredere (25.01.2021)”, realizator dl. Vasile Bănescu, participanți, invitații săi speciali,  fostul paroh cu năbădăi Visarion Alexa și cercetătorul Ștefan Dascălu de la Universitatea Oxford, întâmplător aceeași instituție co-producătoare a „vaccinului” Covid Astra Zeneca, decorat cu Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, personal de purtătorul Vasile Bănescu, la Londra. Ulterior emisiunea a fost ștearsă de pe internet.
 
În prezent ea poate fi vizionată aici: