ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul vrea să impună reguli stricte la vînzarea de credite. Băncile nu vor mai putea să vîndă creditele plătite la zi, iar rău-platnicii vor fi protejați de hărțuielile recuperatorilor de datorii. Pierderea băncilor s-a transformat într-o afacere bănoasă pentru recuperatorii de datorii. 

În 2014, cele 200 de firme care s-au ocupat de rău-platnici au făcut profituri de peste 20 de milioane de euro. Noile reguli apar într-un proiect de lege inițiat de Protecția Consumatorilor, care ar trebui să intre în vigoare peste două luni, scrie monitorulexpres.ro.

Banca nu va mai putea vinde creditele plătite la zi 

Pînă acum, multe bănci au vîndut datoriile clienților către firme de recuperare pe care le controlau direct sau indirect, la prețuri foarte mici. Practic, bancherii și-au mutat creditele dintr-un buzunar în altul, iar clienții au ajuns datori la firme din străinătate. Nu a contat dacă și-au plătit ratele la timp sau dacă aveau restanțe. 

Articolul intergral poate fi citit AICI.