ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jurnalistă de la Vice, Adina Florea, a scris, marți dimineața, pe Facebook că nu a fost la gala de premii Superscrieri de luni seară „pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă”. Ea a relatat că în 2015, Răzvan Băltărețu (FOTO mai sus), fost redactor-șef al publicației sorosiste anti-românești și anti-creștine Vice, a violat-o. Publicația în cauză dădea lecții de „deontologie!

„În iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu. Apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești”, a scris Adina Florea, în contextul în care Răzvan Băltărețu a ridicat, luni seara, la concursul Superscrieri, premiul onorific pentru întreaga activitate acordat redacției Vice, unde Băltărețu a ocupat funcția de redactor-șef din 2021.

Răzvan Băltărețu este jurnalist freelancer, printre publicațiile cu care a colaborat fiind HotNews și PressOne.

La respectiva gală „Superscrieri” se premiază între ei „deontologii” progresiști, de la Recorder, Rise, Funky Citizens și Vice.
 
Iată întreaga confesiune publică a fostei subalterne a celui acuzat de viol:
 
 
„Io la Superscrieri nu merg pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă.

Azi-noapte, redacția Vice a câștigat premiul onorific pentru întreaga activitate și sunt extrem de mândră de ce a fost redacția asta și de ce a însemnat pentru mine. dar, în loc ca oamenii care au făcut redacția asta mare să fie chemați pe scenă, microfonul laurilor a fost ridicat de Răzvan Băltărețu. nu doar că Răzvan a fost unul dintre cei mai slabi redactori-șefi ai unei redacții care a însemnat atât de mult și a reușit atât de multe înainte de 2019. dar e și omul care în iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu. apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești.

Între timp, fapta s-a prescris. dar a existat, iar martori sunt toți prietenii care mi-au ascultat povestea și sutele de ore de terapie pe care le-am făcut în ultimii 5 ani.

Agresorul și-a lansat un podcast despre educație sexuală, iar azi, a ridicat un premiu necuvenit. pentru mine, e prea mult. iar azi sunt suficient de puternică să o spun.

E prea mult. și sper la un viitor pentru presa românească în care oamenii nu mai închid ochii la povești despre abuz doar pentru că nu sunt articulate în fraza: "Răzvan Băltărețu m-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel.”