ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redactorul-șef al ziarului Pravda, apropiat al lui Vladimir Putin, a murit în urma unui "atac cerebral" în timpul unei călătorii de afaceri, informează Daily Mail.

În vârstă de 68 de ani, Sungorkin călătorea spre Khabarovsk cu colegii de la ziar înainte de a se îndrepta spre Moscova, când a căzut inconștient. 

Colegul său, Leonid Zakharov, a explicat că, trei minute mai târziu, Vladimir a început să se sufoce, iar grupul l-a scos afară pentru a lua aer curat.   

El a spus că nimeni nu l-a putut salva și din păcate a decedat, iar medicul care l-a examinat inițial a concluzionat că a murit din cauza unui atac cerebral. 

Sungorkin a început să se simtă rău la câteva minute după ce a spus că grupul ar trebui să "găsească un loc frumos undeva... pentru prânz", potrivit presei. 

Putin a lăudat în 2020, la 95 de ani de la prima apariție, publicația de presă Komosomolskaia Pravda, un organ de presă pro-Kremlin.

El a scris într-o declarație: "Legendara Komsomolka a parcurs un lung drum creativ în acești ani și a scris pagini strălucitoare de neuitat în istoria presei ruse. Este esențial ca actualul personal al ziarului să transmită aceste tradiții din generație în generație și să se străduiască să păstreze poziția de vârf a ziarului pe piața media din Rusia”.

Colegii lui Sungorkin au scris că jurnalistul a fost un 'simbol al noului jurnalism național' și a transformat ziarul într-un 'imperiu puternic'. 

În vârstă de 68 de ani este cel mai recent deces dintr-o lungă serie de apropiați ai lui Putin care au murit în circumstanțe misterioase.