ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățenii ar trebui să fie întrebați la referendum dacă sunt de acord ca lupta împotriva corupției să continue în condițiile respectării drepturilor omului, a declarat, luni, deputatul ALDE Varujan Vosganian, la dezbaterea din plenul Parlamentului pe solicitarea președintelui Klaus Iohannis de avizare a unui referendum consultativ.
 
„Suntem cu toții de acord că lupta împotriva corupției trebuie să continue. Supun atenției că modul în care se pune întrebarea trebuie să păstreze această asumare. Eu aș face o recomandare și aș face așa: "Sunteți de acord cu continuarea luptei anticorupție în condițiile apărării drepturilor omului?" Aceasta este întrebarea de fond. Noi suntem de acord ca lupta împotriva corupției să continue, suntem însă de acord ca ea, însă, să consacre principiul fundamental al respectării drepturilor fundamentale ale omului. Constituția cu asta începe — cu drepturile fundamentale ale omului și ele nu trebuie să lipsească din nicio întreprindere de această amploare", a afirmat Vosganian, potrivit Agerpres.

El a spus că tinerii ar trebui să protesteze față de abuzurile din justiție.

„Văd protestatarii care spun: 'DNA să vină să vă ia'. Mi-aș dori să văd tineri protestatari care să protesteze împotriva agresiunii îndreptate împotriva Vioricăi Vișan, care a stat 10 ani nevinovată în închisoare și a vrut de două ori să-și pună capăt zilelor. (...) Mi-aș dori să văd protestatari care reclamă abuzul împotriva zeci de oameni în procesul Portul Constanța", a susținut deputatul ALDE. Potrivit lui Vosganian, organizarea referendumului ar costa 30 milioane de euro, iar acești bani ar putea fi folosiți pentru crearea a 60 de centre modulare pentru medicina rurală.


Plenul Parlamentului a avizat favorabil, luni, solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind inițierea unui referendum național cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.