ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul ministru de Interne, Marcel Vela, consideră că Poliția are nevoie de o schimbare a numelui. Și a sugerat că denumirea de „Poliția Română” ar putea fi înlocuită cu ”Poliția națională”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela vrea să schimbe numele Poliției Române în „Poliție Națională”, pentru a o diferenția de Poliția Locală, iar atribuțiile agenților să nu mai fie suprapuse.

„Vreau rebranduirea Poliției Naționale, care acum se numește Poliția Română. Doresc s-o numim Poliție Națională, pentru a nu mai intra, pe același palier, în competiție sau conflict cu Poliția Locală. Tot respectul față de Poliția Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliție locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliție comunitară și poliție locală – băieți destoinici”, a declarat Marcel Vela. Potrivit Ministrului de Interne, este necesară o delimitare clară, pentru a nu fi suprapuse atribuțiile fiecărei entități.

În replică, reprezentanții Sindicatului Europol au postat pe pagina de Facebook un mesaj către ministrul de Interne: „Poate își dă două palme în oglindă ministrul Vela și incepe sa discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre "rebrenduirea" Poliției Române. Nu de alta, dar până sa dam "frumos" pe sticla, am vrea sa rămânem în viața dupa fiecare schimb de munca”.

”Reformarea„ unor instituții, promisă de liberalii ajunși la guvernare, a început în forță, prin comasări sau schimbări ale unor denumiri de instituții.  Noul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunța, imediat după instalare, că va reorganiza MCIN, iar Ministerul Culturii nu va mai fi și al „Identității Naționale”.