ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O familie cu şapte copii din zona Luhansk din Ucraina, care de peste un an s-a refugiat după ce locuinţa le-a fost distrusă de bombardamente, a fost primită, joi, de către autorităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud şi un reprezentant al Ambasadei Ucrainei în România, în comuna Măgura Ilvei, unde au primit o locuinţă cu titlu gratuit, în care urmează să stea alături de alţi refugiaţi din zonele de conflict, informează Agerpres.

Andrej Tuchalin (42 ani), de meserie inginer, şi Swetlana Tuchalina (39 ani), psiholog, alături de şase dintre cei şapte copii, cu vârste cuprinse între doi şi 20 de ani, au ajuns joi după-masă în comuna Măgura Ilvei, după un drum de 17 ore, pentru a-şi lua în primire casa pe care un locuitor din comuna Măgura Ilvei, Emilian Horga, a pus-o la dispoziţia asociaţiei „Vasile Voiculescu”, care derulează un proiect de sprijinire a refugiaţilor din Ucraina.

Familia a fost aşteptată de către ministrul-consilier al Ambasadei Ucrainei în România, Teofil Rendiuk, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, şi preşedintele asociaţiei „Vasile Voiculescu”, Leonidas Pop.

Potrivit sursei citate, primele cadouri primite de familie au fost un buchet de flori pentru mamă din partea primarului comunei, o icoană cu Fecioara Maria şi Pruncul Iisus din partea preşedintelui Consiliului Judeţean şi… cheia de la casă, din partea preşedintelui asociaţiei care s-a ocupat de venirea lor în România.