ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a atins niveluri record, aproximativ 1 din 13 persoane fiind infectate cu virusul SARS-CoV 2 în ultima săptămână, potrivit celor mai recente date ale agenției oficiale de statistică din Marea Britanie, citate de Medical Xpress.

Un număr de circa 4,9 milioane de persoane erau infectate cu noul coronavirus în săptămâna care s-a încheiat la data de 26 martie, observându-se o creștere semnificativă față de cele 4,3 milioane de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă, a anunțat vineri Biroul Național de Statistică. Acest ultim val este generat de varianta omicron BA.2, mai transmisibilă, care este dominantă în Marea Britanie.
 
Rata spitalizărilor și a deceselor înregistrează din nou o tendință ascendentă, deși numărul persoanelor care mor din cauza COVID-19 este încă destul de scăzut în comparație cu începutul acestui an. 
 
James Naismith, profesor de biologie la Universitatea Oxford, a declarat că, în opinia sa, majoritatea britanicilor vor fi, probabil, infectați cu varianta BA.2 până la vară.
 
Potrivit site-ului guvernamental coronavirus.data.gov.uk, până la 1 aprilie (data actualizării informațiilor pe site), 52.803.065 de cetățeni erau vaccinați cu o doză (91,8%), 49.439.759 (86%), cu două doze, iar 38.823.674 (67,5%) erau triplu vaccinați.
 
Începând de sâmbăta trecută, britanicii își pot programa și copiii de 5-11 ani la injectarea cu serurile experimentale, la această categorie de vârstă doza fiind mai mică.