ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 30 de ani din Kiev s-a deghizat în femeie și a încercat să treacă ilegal frontiera la punctul de control Porubne din regiunea Cernăuți, având asupra sa pașaportul soției și un cărucior cu copilul minor al cuplului. Cu toate acestea, nici machiajul și nici peruca pe care a purtat-o nu l-au ajutat prea mult în încercarea lui de a evita mobilizarea în armată, el fiind dat în vileag de inspectorii Poliției de Frontieră ucrainene, după cum relevă Agenția BucPress.
 
Kievul fiind proaspăt candidat la integrarea euro-atlantică, se pune însă problema cum vor respecta grănicerii sau ministerul apărării Ucrainei identitatea de gen a bărbaților care se cred femei, în contextul în care „drepturile LGBT” reprezintă o prioritate pentru Comisia și Parlamentul U.E., fiind considerate „valori europene”, după cum s-a văzut în ultimii ani, în care Polonia și Ungaria, țări majoritar catolice, au fost șicanate de la Bruxelles pentru că s-au opus implementării agendei radicale a organismelor supranaționale privind ideologia gender. 
 
 
Demonstrație a suporterilor homosexualilor în fața Ambasadei Ucrainei la București din seara zilei de 24 februarie. 

Până când Ucraina se va „europeniza” cu adevărat, bărbații disforici de gen care încearcă să fugă din țară îmbrăcați în straie feminine sunt considerați dezertori de către organele de forță. De exemplu, kieveanul care a folosit hainele și pașaportul soției pentru a se refugia împreună cu copilul va trebui să răspundă conform legii, după ce grănicerii au reclamat poliției săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 Cod penal - „Evadarea apelului la mobilizare” - și l-au tras pe bărbat la răspundere administrativă pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei.
 
Foto: Părinte 1 și 2 „persecutat” de vameșii ucraineni (ziarul Zorile Bucovinei).

Alți 11 bărbați ce se eschivau de la prestarea serviciului militar au fost reținuți de polițiștii de frontieră Mohyliv-Podilskyi în regiunea Vinnytsia. Cetățenii veniseră din diferite regiuni ale Ucrainei și plănuiau să ajungă în Republica Moldova ocolind punctele de control de pe Nistru. Toți contravenienții au fost reținuți administrativ în conformitate cu articolul 204-1 din Codul contravențiilor administrative privind „trecerea ilegală sau încercarea de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”. De asemenea, vor fi predați poliției pentru decizii legale ulterioare.

Din păcate, și locuitorii din fostele județe românești din nordul și estul țării sunt trimiși să lupte pentru Armata Ucrainei. Mulți dintre aceștia, unii de vârste fragede, au și murit în cele 3 săptămâni care s-au scurs de la demararea invaziei rusești din Ucraina, potrivit ziarului Zorile Bucovinei. Motiv pentru care s-a decis recrutarea și/sau instrucția unor noi soldați, atât dintre cei fără experiență, cât și dintre cei trecuți în rezervă.

În regiunea Cernăuți se încheie recrutarea rezerviștilor de primă linie și încep să fie recrutați bărbați care au absolvit catedra militară și au activat în armată pe timpoul URSS. Vor fi chemați și cei fără experiență militară, a mai informat agenția BucPress

Despre aceasta ne-a oferit detalii Tetiana Popovici, purtătoarea de cuvânt a centrului regional de recrutare, potrivit UA Bucovina:

„Până acum au fost chemați rezerviștii. Este vorba despre oameni care au servit în unități militare, au experiență militară, experiență în operațiuni de luptă și au semnat un contract în rezervă cu unitățile militare.

În prezent, la unitățile militare vor fi chemați recruți care nu au experiență militară. Ei trebuie să fie instruiți înainte de a fi trimiși la o unitate militară. Desigur, se prevede antrenament pe un program scurtat din cauza războiului.

Protejarea Ucrainei este o datorie constituțională a fiecărui cetățean. Centrul teritorial regional de recrutare și asistență socială este situat pe strada Olga Kobylyanska 32. Centrul orășenesc este situat pe strada Holovna 119.

Eschivarea de la serviciul militar în timp de război se pedepsește cu închisoare de la trei la cinci ani”, a precizat purtătoarea de cuvânt a centrului de recrutare din regiunea Cernăuți.
 
 Colaj foto: Soldați din Ucraina decedați pe front (ziarul Zorile Bucovinei).