ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul Constantin Vaeni, cunoscut și ironic comentator al realității politice și sociale, ale cărui postări pe Facebook sunt apreciate de zeci de oameni, face o comparație între cei care au protestat fata de gratiere, la noi, și manifestatiile violente împotriva lui Donald Trump, din 20 ianuarie.

Constantin Vaeni a comentat pe Facebook manifestațiile  anti grațiere care au avut loc în unele orașe ale României, în ultimele zile, și protestele violente împotriva lui Donald Trump, din SUA. Vaeni spune că singura diferență între protestatarii anti Trump și românii care au ieșit în stradă strigând împotriva guvernului Grindeanu o reprezintă textele de pe bannere. În rest, recuzita și înfățișarea celor de aici și a celor de peste Ocean nu diferă cu nimic. 
 
Reamintim că vineri, un protest față de învestirea în functie a lui Donald Trump a degenerat în violențe la Washington, iar poliția a intervenit cu gaze lacrimogene. Circa 500 de oameni au protestat în centrul orașului și au spart vitrina unei filiale a Bank of America, unui restaurant McDonald’s și a unei cafenele Starbucks. 

Constantin Vaeni a postat vineri următorul mesaj:

„Fiecare cu.. "jos"-ul lor în cap !.. 
Mă uitam și nu-mi venea să cred :.. de fapt, toți apucații ăia, care spărgeau geamuri, aprindeau focuri și dărâmau coșuri de gunoaie prin Washington.. - vrând să pară - ca protestează de grija Americii,.. ei ce vroiau ?..
.- să se dea jos Donald Trump din mașina prezidențială și.. să-și depună.. "demisia" .. pe capota motorului ?!.. 
Și-al naibii ce mult semănau - ca înfățișare, ca vestimentație și ca "recuzită consumabilă", cu.. "tinerii frumoși și liberi" de prin piețele "universității" din .. București, Cluj-Napoca.. și de prin alte orașe și sate europene !.. Doar textele de pe bennere, lozincile și cliseele pe care le scandau toți "supărații" ăia de la Washington, erau puțin diferite decât ale ciumpalacilor de pe la noi, desigur.. adaptate la unica "buba la cap" a celor care i-au scos pe aia de-acolo, pe străzi :.. "jos Trump" ! 
Asta e : fiecare cu "jos"-ul lor în cap !..", a comentat cunoscutul regizor.

Constantin Vaeni a regizat filme antologice pentru cinematografia românească precum „Drumeț în calea lupilor” și „Buzduganul cu trei peceți”.