ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul Cristi Puiu a declarat în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu că asistăm la vremuri foarte grele, în care suntem „bombardați” cu frică de către autorități. Scenaristul a mai spus că lucrurile au evoluat în rău în România în ultimul an și se pare că toată planeta este dispusă să renunțe la libertăți, relatează Antena3.

„Cine plătește pentru oalele sparte. Cine plătește pentru oamenii care au murit așa ca din întâmplare? Este aberant să spui că te vaccinezi doar ca sa pleci în Grecia.

Cred că o să vină vremuri foarte grele și participam cu toții la asta. Frica pe care au injectat-o autoritățile, cu această pandemie, a găsit un teren propice în fiecare dintre noi.

Și mie mi-a fost teama. În mod evident îi creditez pe cei care se află la putere. Nu pui sub semnul întrebării deciziile sau în orice caz nu într-o situație de tipul asta de o asemenea anvergură. (...) Când am fost la Berlin am văzut cum se făcea așa un gol în jurul chinezilor, sau oamenilor din orient.

Este teribil cum funcționează frica! Mi se pară și mai grav să nu îți manifești solidaritatea, în special în situații de genul asta. În cel fel îl ajuți dacă injectezi asta. Iar medici știu asta și ar trebui să vorbească dar nu sunt primiți să vorbească. De ce se întâmplă asta?

Cred că atunci când o cetate este asediată, locuitorii trebuie să strângă rândurile și să se bată cu inamicul. Dacă inamicul asta este virusul SARS-COV-2 atunci de ce fugim care încotro și ne ascundem prin crăpături și vizuine? Dacă țara este asediată, dacă planeta este asediată de ce se alimentează frica? De ce oamenii care au obiecții sunt executați public? De ce", a comentat Cristi Puiu.