ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul și publicistul Iulian Capsali s-a trezit, din nou, blocat de cerberii de la Facebook, după ce a publicat o opinie, ca reacție la o postare pro homosexualism a lui Teodor Baconschi. „Corectitudinea politică” a rețelei lui Zuckerberg îi impută lui Capsali, care a comentat că „pe valul politic progresist urcă și teologul-diplomat Baconschi, ce ne ceartă acum că nu acceptăm, noi ortodocșii, homosexualitatea”, că „postarea sa nu a respectat standardele comunității”. Opinia CENZURATĂ de Facebook o puteți găsi la ActiveNews, AICI.

Nu ar fi prima oară când Facebook pune tunurile pe Iulian Capsali. În 2015, rețeaua lui Zuckerberg i-a eliminat temporar contul chiar în mijlocul unei conversații, după ce regizorul fusese raportat de către niște apărători ai „corectitudinii politice”.

Dar cu ce a deranjat Capsali „standardele comunității” impuse de rețeaua de socializare?  Cu o astfel de remarcă legată de fostul ambasador al României la Vatican și mare admirator al farmecelor Elenei Udrea din postura de ex ministru de Extene în guvernarea Băsescu?  ”Transpare destul de limpede: nevoia de sincronism cu Occidentul, pe care teologul liberal îl zeifică la modul absolut. Mai pe înțelesul edentaților, nu poți fi un european asumat dacă nu îmbrățișezi și ideologia care vine la pachet, adică dacă refuzi "progresul". Ortodoxia "integrală", o știm bine, riscă să te arunce în brațele Moscovei. Să refuzi catafalcul ideologic LGBT venit din UE este văzut efectiv ca o trădare a euro-atlantismului.”

Reamintim că Teodor Baconschi, a cărui notorietate a atins cote înalte pe vremea când era în MAE  nu doar cu controversa voturilor de la Paris, ci și cu celebrul scandal numit „Sex în jacuzzi” - cu fosta ambasadoare din Australia, Manuela Vulpe, a postat în toiul nopții o litanie în care se rățoiește la ortodocșii români că nu acceptă ceea ce lumea civilizată o face pe față, nu doar pe la spate: homosexualitatea.

”Ca să nu mă lungesc, diferența dintre Occident și România e că acolo homosexualitatea e acceptată (chiar dacă sunt grupări creștine care o repudiază, cu argumente biblice sau morale), pe când la noi această practică e mai degrabă respinsă (tot din motive tradițional-conservatoare). Mai există o diferență: catolicismul și protestantismul au dezvoltat o pastorală - deci un dialog deschis - cu minoritatea homosexuală.