ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul cineast rus Nikita Mihalkov, un apropiat al liderului de la Kremlin Vladimir Putin, propune crearea unui echivalent rusesc al Premiilor Oscar. Regizorul și-a exprimat ideea în timpul Forumului Economic Eurasiatic, la care participă Rusia, Kazahstan, Belarus, Kârgâzstan, Armenia și Uzbekistan, relatează Pravda citată de Gândul.

„Propun să creăm o Academie de Film Eurasiatică și un premiu – Oscarul Eurasiatic.”, a afirmat Mihalkov. Această Academie va susține filmele „care se conformează idealurilor pe care le formulăm” și nu pe cele care „distrug esența umană”, a mai spus regizorul. Premiul ar trebui să fie semnificativ din punct de vedere financiar, astfel încât să merite „să te lupți pentru el”.

„Sunt convins că acest lucru este foarte necesar pentru dezvoltarea politică a spațiului eurasiatic. Acest lucru trebuie să fie decis la cel mai înalt nivel. Acesta este un mecanism de autoapărare politică a esenței eurasianismului”, a mai susținut Mihalkov, potrivit surselor citate.