ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul orelor, telefoanele mobile ale elevilor vor fi ținute într-un loc special, serviciul pe școală va fi interzis, iar copiii nu vor mai putea fi sancționați pentru că nu poartă uniforma. Acestea sunt doar o parte dintre noutățile care urmează să apară în regulamentul școlilor, conform unui act normativ ce va fi publicat în curând în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Mai exact, este vorba de Ordinul Ministerului Educației nr. 3.027/2018, care va modifica regulamentul școlilor în ziua în care va fi publicat în Monitorul Oficial. Practic, vorbim de o simplă formalitate, care mai mult ca sigur va fi dusă la bun sfârșit în aceste zile. Principalele schimbări ce vizează copiii și părinții sunt prezentate succint în continuare.

1. În timpul orelor, telefoanele mobile vor trebui ținute într-un loc special. O regulă nou-nouță ce va apărea este obligația de a ține telefoanele mobile ale elevilor în locuri special amenajate din clasă, acestea fiind setate astfel încât să nu deranjeze orele.

2. Serviciul pe școală va fi interzis, din moment ce aceasta este o măsură care limitează accesul elevilor la educație. Totodată, va fi interzisă interzicerea participării la cursuri, dar și sancționarea copiilor pentru că nu poartă uniforma la școală.

3. Părinții, obligați să însoțească la școală și preșcolarii, nu doar elevii din învățământul primar. Prevederile recent aprobate de minister vor completa și obligația de însoțire a copiilor la școală. Dacă acum se face referire doar la elevii din învățământul primar, în curând se va face referire și la preșcolari.

Articolul integral poate fi citit AICI.