ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un material video apărut recent pe Twitter arată relațiile tensionante dintre Rusia și Ucraina pentru peninsula Crimeea, regiune care a fost anexată de Putin acum șapte ani. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba a confirmat celor de la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa agravarea relației cu Rusia.

Șeful de stat major al SUA, Mark Milley și șeful armatei ruse, generalul Valery Gerasimov au avut miercuri convorbiri telefonice miercuri, dar încă nu se știu prea multe detalii despre ce au discutat. 

Armata ucraineană a raportat deja patru decese într-un bombardament de către forțele ruse din Donbass. Comandantul armatei ucrainene a declarat că Rusia își amplasează trupele lângă granițele Ucrainei. Totodată, Rusia și-a manifestat miercuri îngrijorarea pentru relațiile tensionate din estul Ucrainei și teama că forțele guvernamentale de la Kiev ar putea iniția conflictul cu separatiștii pro-ruși.

Uniunea Europeană și-a exprimat grija printr-un comunicat în care precizează că „Astăzi, Federația Rusă a lansat încă o campanie de recrutare în Republica Autonomă Crimeea anexată ilegal și în orașul Sevastopol pentru a atrage locuitori ai peninsulei în Forțele Armate ale Federației Ruse...Aceasta este o altă încălcare a dreptului internațional umanitar. Federația Rusă este obligată de dreptul internațional și este obligată să asigure protecția drepturilor omului în peninsulă", citează express.co.uk

Și Canada reacționează! Potrivit unei surse anonime, premierul canadian Justin Trudeau și-a exprimat grija cu privire la criza din Crimeea.: "Premierul a fost informat în această dimineață referitor la subiect, desantul de forțe rusesc. Considerăm problema ca semnificativă și îngrijorătoare. Faptul că avem trupe dislocate acolo înseamnă că suntem mai mult decât observatori întâmplători”. Canada are în momentul de față 200 de soldați staționați în Ucraina, încă din 2015.

Videoclipurile apărute pe twitter arată mașini blindate încărcate pe tren cu direcția Crimeea