ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renate Weber a fost aleasă, miercuri, noul Avocat al Poporului cu 209 voturi „pentru” în plenul reunit, al Camerei Deputaților și al Senatului. Votul a fost secret, cu buletine. 
 
Parlamentul s-a reunit miercuri, în ședință comună pentru alegerea unui nou Avocat al Poporului, după ce mandatul lui Victor Ciorbea a încetat. Propunerile au fost Renate Weber din partea PSD – ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susținut de opoziție (PNL, USR și UDMR) și Cătălin Voinea Mic, din partea PMP. 
 
Weber a fost președintele Centrului de Resurse Juridice, iar în decembrie 2004 a fost numită consilier prezidențial în prima echipă a președintelui Traian Băsescu. În 2005, a demisionat invocând motive de sănătate. 


A fost președintele Centrului de Resurse Juridice, iar în decembrie 2004 a fost numită consilier prezidențial în prima echipă a președintelui Traian Băsescu. În 2005, demisionează invocând motive de sănătate. De asemenea, a fost președinte al Consiliului Național al Fundației pentru o Societate Deschisă - România, a miliardarului George Soros, între anii 1998-2005, 2006-2007.

În septembrie 2007, Renate Weber s-a înscris în PNL. Renate Weber a ajuns de trei ori europarlamentar pe listele PNL, însa a fost exclusă din partid, în 2015, alături de Norica Nicolai, după ce ambele s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European.