ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 20 de oameni au fost uciși și alți 50 răniți într-un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie. Bombardamentele rușilor au lovit și un spital de pediatrie din Kiev, informează Adevărul.
 

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că aproximativ 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate asupra Ucrainei.
 
Rachetele au intrat în spațiul aerian ucrainean în jurul orei 10. Trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete și asupra Kievului, inclusiv cu rachete Kinjal, atac soldat cu victime și distrugeri semnificative. Peste 10 explozii au putut fi auzite la Kiev. Apărarea aeriană a fost activă în suburbiile capitalei, a spus primarul Vitali Klitschko.

”Bombardamentele rușilor au lovit, însă, spitalul de copii Okhmadyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina. Cel puțin șapte persoane au fost ucise și 11 rănite în oraș, a declarat administrația de la Kiev”, anunță antena3.ro.

Imaginile publicate pe rețelele sociale arată spitalul avariat și răniți pe holurile instituției medicale, inclusiv copii.

În urma bombardamentelor, resturi de rachete au căzut în districtele Solomianskyi, Dniprovskyi, Holosiivskyi, Desnianskyi, Darnytskyi și Schevchenkyvskyi, a anunțat administrația orașului.
 
 
Clădirile rezidențiale au fost avariate în întreg orașul, cu incendii în cartierele Desnianskyi și Dniprovskyi.

Explozie deosebit de puternice au fost raportate de Kiev Independent în centrul orașului, lângă zona Parcului Taras Shevchenko. S-au auzit explozii și în cartierele Podil și Nyvky. Fumul a putut fi văzut în mai multe locații din oraș.
 
 
Bombardamentele au avut loc în ajunul summitului NATO de la Washington, unde Ucraina speră să primească angajamente de ajutor pe termen lung de la aliați.