ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Cristian Tudor Popescu l-a pus la stâlpul infamiei pe Cristi Puiu pentru comentariile făcute la TIFF, legate de purtarea măștii și de modul în care reprezentanții puterii îi tratează pe români, regizorul a replicat: „Îmi e milă de el. Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”.

„M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam și mă gândeam... îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine... e chiar grav, săracul de el. Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-ferește, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-și dă seama? E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună , să își arate recunoștința, și să spună . Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că ești recunoscător și că ai atâta verticalitate încât să recunoști greșeala. Poate asta dă și cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenței ca nație, de pubertate, când cel mai important lucru din lume ești tu însuți și ceilalți nu există", comentează Cristi Puiu, conform Mediafax.

Într-un atac extrem de virulent la adresa lui Cristi Puiu, CTP a calificat declarațiile regizorului drept „o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul”. Daca nu as lua in considerare aceasta posibilitate ar trebui sa-l consider pe distinsul regizor dl Puiu de-a dreptul idiot. Dl Puiu a facut si comparatie intre dictatura lui Ceausescu si regulile de purtare a mastii si distantare fizica. Mai rezulta un indemn la revoluție, spune ca in '89 au fost niste oameni care au spus 'Nu' dictaturii si d-aia putem vedea acum filme la TIFF", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24. 

"Pentru Dl Puiu ar trebui acum să mai adaug un calificativ pe lângă cel de idiot, dacă nu aș lua în considerare ipoteza de publicitate grosieră făcută filmului, prin care dânsul se alătură personajelor grotești care in mass-media zbiară încontinuu anti-mască și face asta dl Puiu cand numarul mortilor si infectatilor creste zilnic inspaimantator in Romania. In timp ce Romania devine ciumata Europei, dl Puiu ne da un astfel de exemplu. Ar trebuie sa alatur si calificativul nesimtit la ce-a facut dl Puiu", a completat CTP.