Președintele Klaus Iohannis a avut o replică mai puțin obișnuită pentru Dan Barna, după ce acesta a spus că „praful de stele de pe umerii” săi și ai lui Ludovic Orban s-a risipit.
 
Luni, în cadrul unei conferințe de presă, Iohannis a spus că nu știe la ce se referă Dan Barna dar că poate îl va lămuri „respectivul politician, la consultări, care e treaba cu prafurile”.
„Nu știu care e treaba cu praful, dar poate mă lămurește respectivul politician când ne vedem la consultări care e treaba cu prafurile”, a spus președintele României.

„Însă, mi s-ar părea foarte riscant să perpetuăm acest interimat până în decembrie. Repet, întoarcerea la electorat este soluția democratic corectă și legitimă, însă ea nu se poate realiza doar prin voința președintelui, ci atunci când întreaga conjunctură politică este de așa natură”, a completat Iohannis.

„Nu e vorba de a fi inamici, dar e foarte bine ca declarațiile să fie consecvente și cu gesturile politice corespunzătoare. Așteptările noastre țineau de acel acord politic pe care l-am semnat cu PNL”, a mai spus Iohannis.
 
Reacția lui Iohannis vine după ce, săptămâna trecută, Dan Barna afirma că „praful de stele de pe umerii PNL s-a risipit”.

„Mesajele din ultimele zile și ale președintelui Iohannis și ale premierului Orban sunt o recunoaștere a faptului că praful de stele de pe umerii PNL s-a risipit, rezultatul spectaculos al președintelui Iohannis a creat pentru o perioadă perspectiva că PNL va putea să guverneze singur și am văzut un PNL arogant, un PNL care va încerca prin toate mijloacele să ia o distanță superioară față de ce înseamnă perspectivă de colaborare post electorală.
Ori, cele 25 de ordonanțe, ceea ce se întâmplă acum cu ordonanța privind anticipatele și toate aceste bâlbe din ultima perioadă, performanța unor miniștri, performanța în audieri, toate acestea au schimbat praful de stele că PNL e singura soluție pentru România, înțeleg și cei de la PNL acest lucru, e clar că pentru România și stabilitatea României e nevoie de o coaliție de guvernare. În momentul de față se întâmplă un poker în desfășurare și cu cărțile de pe masă”, spunea Dan Barna, vineri, la Digi24.