ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD consideră că necesitatea depunerii unei moțiuni de cenzură „este mai mult decât evidentă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, ca reacție la discursul președintelui republicii, care îi acuza pe social-democrați că ar fi „vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul”. 

„D-l Iohannis minte, așa cum a făcut și ieri (miercuri - n.r.). După ce Guvernul lui a pierdut lupta cu pandemia, acum Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. A avut o ieșire necontrolată, extrem de nervos după dezastrul declarației de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. Toată lumea s-a săturat să asculte aceeași placă obosită - PSD e de vină”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care consideră că discursul președintelui republicii este unul „jenant”.
 
„Ceea ce face președintele Iohannis este să apere acest guvern incompetent și criminal”, a conchis social-democratul, citat de Mediafax.

La rândul său, Eugen Teodorovici, unul dintre candidații pentru șefia PSD, a afirmat că președintele republicii dă vina în mod inadmisibil pe opoziție „pentru gravele incompetențe ale guvernului”.

„#Iohannis, de la visul de #președinte de stat, la rolul politic de șef de campanie electorală pentru PNL‼️

Ce a rămas de la discursul de președinte, ținut în fața Parlamentului României, acum mai bine de 5 ani, cu ocazia preluării primului său mandat câștigat prin votul dat de încrederea a milioane de români, în care auzeam despre obiective de țară, #reforme structurale, priorități naționale, precum sănătatea și educația, dialog între instituții și multe alte proiecte ce urmau să se transpună în #realizări ale României condusă de Klaus Warner Iohannis, până la declarația sa din noiembrie anul trecut, conform căreia, cea mai importantă realizare a mandatului său este înlăturarea guvernului PSD și ridicarea unui guvern al său "sublimat" de celebrul actoraș politic Orban?

PSD, PSD, PSD ... ‼️

Acesta este SINGURUL mesaj clar transmis de președintele României (știu, vă vine greu să credeți asta❗) în cele 8 luni din cel de-al doilea mandat. Am văzut și ieri și azi un președinte rigid, plictisit și forțat de consilierii săi de imagine, să stea de vorbă cu națiunea, în loc să fie pe plajă în vila luxoasă de protocol.

Este inadmisibil, d-le Iohannis, să aruncați pisica în curtea opoziției pentru gravele incompetențe ale guvernului pe care îl girați‼️

Dacă nu sunteți informat, mă ofer să vă arăt o imagine clară și pragmatică a „realizărilor" guvernului #Orban în 9 luni de #guvernare (adevărat, cu o opoziție parlamentară MAJORITARĂ ... "redutabilă”❗️).

Să o luăm pe rând:

✖️ În afară de promovarea jafului în finanțele publice, incompetenței în toată administrația, blocajelor în sănătate și învățământ, abuzurilor asupra drepturilor constituționale, falimentului economic, furtului în masă și, cel mai grav, a inducerii panicii și fricii în rândul oamenilor, nu au facut NIMIC pentru angajații din mediul privat și din sistemul public, pentru mediul de afaceri, pentru cetateni, pentru #economie în general;

✖️ Cifrele dezastrului se pare că nu mai impresionează pe nimeni, iar batjocura guvernului la adresa cetățenilor nu mai irită și nu mai înfurie pe nimeni, atât timp cât nimeni nu cere, nu strigă, nu condamnă și nu mai #rezistă organizat;

✖️ Avem niște păpuși și păpușari care joacă prost actul guvernării și care, rând pe rând, revin obsesiv cu câteva teme: NU creșteri de venituri pentru populație, NU pensii, NU alocații, ci DA investiții, doar din fonduri europene❗️Și iată că au reușit ... doar partea cu NU❗️De fapt, singurele venituri pentru care s-au zbătut, au fost cele din amenzile aplicate #abuziv populației în starea de urgență;

✖️ Despre partea, cu marile investiții din fonduri europene, ne tot arată "cioara de pe gard" a celor 80 de miliarde euro, neștiind că avem și "vrabia din mână" care încă trebuie jumulită până la ultimul euro❗️Adică vorbesc cu emfază despre zecile de miliarde de euro care, chipurile, dau buzna peste economia românească, dar nu prea spun că mai avem încă niște alte zeci de miliarde de euro încă necheltuite din alocarea de fonduri europene aferentă actualului buget european multianual, din care au mai rămas vreo 3 ani și jumătate, adică până la finalul anului 2023. Dar, ATENȚIE mare, că vă jucați cu focul❗️De anul viitor, presiunea devine maximă asupra sistemului public care trebuie să facă față unei perioade de câțiva ani de suprapunere a celor două cicluri financiare de gestionare a fondurilor europene, la care se adaugă și fondurile destinate redresării economice post-pandemie (asta este prea subtilă pentru habarniști❗️).

Așadar, cât mai aveți de gând să negați realitatea, că acest guvern TREBUIE demis urgent prin #moțiunedecenzură, iar în ceea ce va privește, domnule președinte, ați uitat când ne spuneați că pandemia este doar o simplă răceală ⁉️ Nu credeți că ar trebui să-i aveți pe constiință pe toți cei care au fost afectați mai mult sau mai puțin și mai ales ... fatal de COVID-19 ⁉️”, a scris fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, joi, pe Facebook

Într-o ieșire publică, președintele republicii a acuzat joi PSD că ar fi tras de timp în privința legislației (legea carantinării obligatorii, votată de Senat după mai multe zile de discuții și modificări -n.r.) și că s-ar face vinovat pentru „criza sanitară” din luna iulie. 

„Până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de guvern.

Situația nu a convenit PSD-ului. Guvernul, președintele, autoritățile și-au făcut treaba. Atunci, PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români.

Din păcate, PSD controlează încă majorități în Parlament, împreună cu alții cu care pactizează – cu UDMR de exemplu, să nu uităm că PSD a pactizat cu UDMR pentru a trece pe șest autonomia așa-zisei secuimi.

PSD a făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o. Cu cinism inimaginabil au tras de timp în privința legislației.

Stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul. Pe voi vă arăt cu degetul”, a afirmat Klaus Iohannis în discursul rostit joi.