ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Reporterii și producătorii Fox News au identificat colegul rănit în Ucraina ca fiind Benjamin Hall 
  • Jen Psaki a apărat acțiunile președintelui Joe Biden împotriva Rusiei după ce a fost întrebată de Fox News despre rănirea lui Hall
  • Biden a promis, la jumătatea lunii februarie, că va răspunde „cu forță” dacă americanii din Ucraina vor fi vizați 
  • Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat într-o postare pe Facebook că jurnalistul a suferit răni grave la membre și se află la terapie intensivă 
  • Hall a realizat un reportaj la Kiev pe fondul intensificării asaltului din partea forțelor rusești 
  • Reporterul, care are dublă cetățenie, americană și britanică, lucrează la Fox News din 2015 
  • Secretarul de presă al Departamentului Apărării, John Kirby, a confirmat că Hall a fost rănit în Ucraina
  • În prezent, ziaristul este spitalizat

Reamintim că duminică a decedat în Ucraina un fost corespondent de război al New York TImes, tot cetățean american: ATENȚIE: FOTO EXPLICITĂ! ZIARIST UCIS. Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis în Ucraina. AVERTISMENT DE FOTOGRAFIE / ACTUALIZARE

Secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a apărat luni acțiunile președintelui Joe Biden împotriva Rusiei, atunci când Jacqui Heinrich, de la Fox News, a pus-o la zid după ce unul dintre colegii săi a fost rănit în Ucraina, scrie The Daily Mail

Producătorii și corespondenții Fox News au relatat luni că Benjamin Hall, care a reflectat războiul din afara Kievului, pe fondul intensificării asaltului forțelor ruse, a fost rănit. 

'Președintele a afirmat în februarie că SUA vor răspunde cu forță dacă americanii vor fi ținta unor atacuri în Ucraina', a declarat Heinrich. 'Unul dintre colegii mei a fost rănit astăzi. Încă așteptăm să aflăm dacă se simte bine. Deci, cum va arăta acest răspuns?' (al președintelui SUA). 

Psaki a subliniat sancțiunile economice pe care Biden și aliații americani le-au aplicat Rusiei, alături de tot ajutorul pe care Statele Unite l-au acordat Ucrainei. 

„Cred că l-ați văzut pe președinte conducând lumea și punând în aplicare consecințe”, a spus ea. „În ceea ce privește pașii următori sau care ar fi următoarea consecință. Nu am nimic de anticipat pentru dumneavoastră în acest moment”.

Totodată, Psaki a refuzat să răspundă când Heinrich a întrebat-o care ar fi „linia roșie” a lui Biden dincolo de care ar întreprinde mai multe acțiuni. 

„Aș spune că, în acest moment, nu prea am stat pe tușă. Am condus acest efort în întreaga lume pentru a răspunde la fiecare pas și la fiecare escaladare pe care președintele Putin și rușii o fac”, a declarat Psaki. 

Biden a promis, la jumătatea lunii februarie, că va răspunde „cu forță” dacă cetățenii americanii din Ucraina vor fi vizați de atacuri rusești. Însă asta se întâmpla înainte ca armata lui Vladimir Putin să invadeze Ucraina.

„Nu căutăm o confruntare directă cu Rusia, deși am afirmat limpede că dacă Rusia îi vizează pe americanii din Ucraina, vom răspunde cu forță”, a declarat Biden la acea vreme.
 
Procuroarea generală a Ucrainei, Irina Venediktova, a scris luni, 14 martie 2022, în jurul orei 18:00, următorul mesaj pe Facebook, căruia i-a atașat fotografia anonimizată a unei legitimații de presă cu însemnele FoxNews:
 
„Fractură fragmentară a celor două membre inferioare – diagnostic „pace rusească” pus de medicii ucraineni unui jurnalist britanic. În prezent, jurnalistul se află la terapie intensivă sub supraveghere medicală. Tragedia s-a petrecut azi acum 2 ore.

Intenționez să mă concentrez, în special, asupra acelor crime de război care au afectat cetățenii țărilor noastre partenere. Înțeleg că problema este sensibilă, dar sper ca liderii lumii civilizate să îndrăznească mai devreme să decidă să închidă cerul.

Înțeleg că statisticile privind victimele ucrainene, din diverse motive, nu încurajează decizii militare-politice importante. Îmi imaginez cu groază care ar putea fi reacția lumii exterioare la războiul din Ucraina după un timp - din păcate, așa este aranjată lumea. Concluzie - doar noi ne putem proteja.

Încă o dată, aș dori să mă adresez partenerilor noștri - un cetățean al țării dumneavoastră a fost pe teritoriul Ucrainei, îndeplinind o sarcină editorială. Diagnosticul lui este mai sus. Acest bărbat nu a fost la unitatea militară pe care, potrivit oficialilor ruși, o țintesc în mod constant. El a fost grav rănit în timp ce nu se afla la unitatea militară.

Desigur, în ERDR au fost introduse informații despre infracțiune și acest caz va fi cercetat corespunzător. Din păcate, sănătatea nu este responsabilitatea noastră.

Îmi propun să acționez.” (traducere automată din limba ucraineană)