ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe relatări din Australia, din ultimele zile, confirmă că autoritățile de stat și teritoriale amenință cu confiscarea caselor și a banilor din conturi pe cetățenii care nu și-au plătit amenzile pentru încălcarea restricțiilor COVID.

Escaladarea presiunii sociale are loc în condițiile în care o mare parte a populației trăiește deja cu spectrul obligației vaccinării la locul de muncă: „vaccinează-te sau îți pierzi slujba!”

Daily Mail a examinat noile date guvernamentale compilate de autoritatea sanitară din Queensland. 

Ziarul britanic a dezvăluit că „locuitorii din Queensland care au primit amenzi pentru încălcarea regulilor COVID-19 riscă să se trezească cu casele confiscate și cu conturile bancare înghețate, ca urmare a unei acțiuni guvernamentale masive de colectare a 5,2 milioane de dolari în plăți la buget”.

Peste 3.000 de cazuri de amenzi neplătite s-au acumulat în statul din nord-vestul Australiei, însă numărul real ar putea fi mult mai mare, dat fiind că ultimele date privind amenzile neplătite sunt de la sfârșitul lui septembrie.

Referitor la acțiunile punitive cu care State Penalties Enforcement Register (SPER) îi amenință pe cetățenii australieni, Brisbane Times scrie:

„SPER procedează la o «punere în aplicare activă» asupra altor 18,4% din amenzi, în valoare de circa un milion de dolari, despre care un purtător de cuvânt a declarat că «ar putea include» poprirea conturilor bancare sau a salariilor, înregistrarea de sarcini asupra proprietății sau suspendarea carnetului de conducere.

„Alte 25,2% din amenzi se află fie sub investigație sau încă în termenul legal de achitare, fără vreo altă acțiune suplimentară întreprinsă.”

În consecință, numeroși australieni asistă cum puterea exercită un control total asupra vieților lor – luându-le totul fără posibilitate de  contestație: bani personali, proprietăți și chiar posibilitatea de a-și conduce propriile vehicule.

De la începutul pandemiei, Australia și vecina sa, Noua Zeelandă, s-au aflat în prima linie a isteriei COVID: oameni arestați pentru că se plimbau prin parc fără mască, descinderi ale poliției la domiciliul celor care contestă pe internet utilitatea măștii sau închiderea cu forța în carantină, în hoteluri, a unor persoane perfect sănătoase, pe cheltuiala acestora.

În privința ultimului aspect, Brisbane Times scrie că numeroase persoane s-au trezit cu bonitatea bancară distrusă, și deci în incapacitate de a obține credite, în condițiile în care statul face apel la agenți executori pentru cheltuieli anterioare, inclusiv cu carantinarea forțată în hoteluri:

„În afara activității SPER, Departamentul de Sănătate din Queensland a luat neobișnuita decizie de a apela la agenți executori privați pentru a recupera 5,7 milioane de dolari, adică valoarea a 2045 de facturi neplătite pentru carantinarea în hoteluri.

„«Locuitorii din Queensland se așteaptă pe bună dreptate ca călătorii să își achite sejururile petrecute în carantină și să nu îi lase pe contribuabili să plătească factura», a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate din Queensland.”

În nou-limba orwelliană COVID, cei care sunt forțați de stat să fie carantinați în hoteluri, într-o autoizolare totală obligatorie timp de săptămâni, sunt numiți „călători”.

În același timp, în Noua Zeelandă vecină, prim-ministrul Jacinda Ardern recunoaște cu seninătate că măsurile draconice COVID au drept scop împărțirea societății în două categorii de cetățeni: vaccinați și nevaccinați.