ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Chișinău și-a prezentat oficial demisia, marți, ca urmare a retragerii din funcție a premierului Chiril Gaburici, decizie anunțată vinerea trecută, cu două zile înainte de alegerile locale din Republica Moldova.
 
Demisia Cabinetului Gaburici urmează să fie confirmată de parlamentul Republicii Moldova, după care președintele Nicolae Timofti va numi un premier interimar, urmând ca apoi să inițieze consultări cu facțiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru, transmite Agerpres.
 
Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia la 12 iunie, după ce cu o zi înainte fusese audiat de procurori în dosarul legat de diploma sa de studii, care, potrivit expertizei efectuate de Ministerul de Interne, ar fi falsă. El a precizat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Republica Moldova și nu de diplomele sale de studii.
 
Până la instalarea unui nou guvern la Chișinău, cabinetul demisionar va asigura administrarea afacerilor curente, după cum precizează mass-media locală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews