ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ședința de luni a parlamentului de la Chișinău, în cadrul căreia urma să fie supusă la vot echipa guvernamentală a premierului desemnat Ion Sturza, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

La ședință s-au prezentat doar 47 de parlamentari din cei 101 de membri ai legislativului.

Președintele parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că, în aceste condiții, șeful statului urmează să consulte din nou fracțiunile parlamentare și să nominalizeze un nou candidat pentru funcția de premier.

În cazul în care eșecul se repetă și după nominalizarea de către președintele Nicolae Timofti a unui nou candidat pentru postul de premier, șeful statului este obligat să decidă dizolvarea legislativului și să convoace alegeri anticipate, scrie Agerpres.  

Ion Sturza a declarat jurnaliștilor Unimedia că făcut un schimb de opinii cu președintele și "i-a întors mandatul”.

"I-am întors mandatul. Am făcut un schimb de opinii. Dumnealui m-a felicitat pentru prestație și eu îi mulțumesc pentru acest lucru. Dumnealui rămâne astăzi să mediteze ce va face mai departe, luând în considerație hotărârile Curții Constinuționale, intenția partidelor de a forma o majoritate parlamentară. Deocamdată eu mă retrag în viața mea privată și aștept să văd ce se va întâmpla” a declarat Ion Sturza.