Președintele Republicii Moldova a declarat, joi, că a decis să ceară aprobarea Parlamentului pentru declararea stării de urgență, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina, transmite Cotidianul.
 
Amintim, totodată, că prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a convocat, joi, pentru ora 11:00, task force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina

„Am stabilit că guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență”, a anunțat Maia Sandu.

„Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a declarat Maia Sandu, conform sursei citate.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews