ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova instituie începând de vineri starea de urgență în sănătate publică la nivel național pentru o perioadă de 50 de zile, sub pretextul creșterii numărului cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, a anunțat joi ministrul sănătății, Ala Nemerenco, potrivit Agerpres. Starea de urgență este numai bună pentru implementarea pașaportului de vaccinare, sau măcar a segregării societății între vindecați/testați/vaccinați și restul lumii sănătoase, dar necertificate.

„Începând cu 11 septembrie persoanele de la 18 ani și mai mult vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber și de asemenea la evenimente în spații închise. Va fi solicitat certificatul de vaccinare valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezentarea unui test negativ PCR”, a declarat Ala Nemerenco.

De asemenea, accesul la diferite evenimente va fi permis și în baza unui test negativ rapid de COVID-19 ori a certificatului care atestă prezența anticorpilor sau a concluziei medicale care demonstrează că titularul a fost bolnav de COVID-19 în ultimele șase luni.

Nemerenco a mai menționat că în următoarele cinci zile Ministerul Sănătății, de comun acord cu alte instituții, va veni cu un plan de acțiuni privind măsuri de combatere și prevenire a răspândirii coronavirusului pe care îl va prezenta Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică (CNESP).

În Republica Moldova au fost confirmate joi 731 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 140 în rândul persoanelor vaccinate cu serurile care ar fi trebuit să le protejeze de infectare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews