ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legislativul republican din Kansas, condus de republicani, a adoptat joi un proiect de lege care ar interzice sportivilor transsexuali să joace în sporturi școlare pentru fete sau femei dacă s-au născut de sex masculin, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca guvernatoarea statului Kansas, democrata Laura Kelly, să se opună prin veto la acest proiect de lege, așa cum s-a opus prin veto la două măsuri similare în ultimii doi ani. Dar anul acesta proiectul de lege pare să aibă suficient sprijin pentru a trece peste orice veto. Biroul guvernatorului nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Senatul din Kansas a votat joi cu 28-11 pentru adoptarea proiectului de lege. Camera a votat 82-40 pentru a adopta măsura la 23 februarie. Pentru a trece peste un veto, două treimi din fiecare cameră ar trebui să voteze împotriva acțiunii guvernatorului.

Cea mai recentă versiune a proiectului de lege interzice transexualilor care se consideră băieți să facă parte din echipele sportive feminine din școlile primare, școlile medii, liceele și colegiile publice, precum și din echipele școlilor private care concurează cu școlile publice.