ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat marți că a ordonat comisiilor din Cameră să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Biden, intensificând astfel investigațiile parlamentarilor republicani privind afacerile din străinătate ale președintelui și ale familiei sale, scrie Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse, într-un articol dedicat acțiunii:

"Acest următor pas logic va da comisiilor noastre puterea deplină de a aduna toate faptele și răspunsurile pentru publicul american", a declarat el în scurte remarci adresate reporterilor. "Este exact ceea ce vrem să știm: răspunsuri".

McCarthy a declarat că acuzațiile potrivit cărora Biden a profitat de pe urma afacerilor externe ale fiului său Hunter Biden sunt "serioase" și "credibile" și a ordonat comisiilor de supraveghere, juridică și de căi și mijloace din Camera Reprezentanților să conducă ancheta de destituire.

Anunțul vine la doar o zi după ce o Curte de Apel din SUA a stabilit că administrația Biden a încălcat Primul Amendament din Constituția SUA privind libertatea de exprimare, cenzurând informații incomode pe rețelele de socializare. AVIZ AMATORILOR

"Am constatat că președintele Biden a mințit poporul american în legătură cu cunoștințele sale despre afacerile externe ale familiei sale", a declarat McCarthy, acuzându-l pe Joe Biden de "abuz de putere, obstrucție și corupție".

Fostul Procuror General al Ucrainei îl demască pe Joe Biden: A luat 6 milioane de dolari mită de la Burisma - VIDEO

"Știm că înregistrările bancare arată că aproape 20 de milioane de dolari în plăți au fost direcționate către membrii familiei Biden și asociații lor prin intermediul diferitelor companii fantomă. Numai Departamentul Trezoreriei are peste 150 de tranzacții în care sunt implicați Bidenii și alți asociați de afaceri, tranzacții care au fost semnalate ca activități suspecte de către băncile americane. Chiar și un informator de încredere al FBI a afirmat că familia Biden a primit mită.”, a spus liderul republicanilor în declarația sa.

Cu un asemenea bagaj de credibilitate în „lupta anti-corupție” probabil că diplomații moralizatori ai Administrației Biden ar trebui să stea puțin pe bară.

„Cultura corupției”

Biden a negat orice implicare în activitatea externă a fiului său, iar Casa Albă a declarat că președintele nu este implicat în activitățile de afaceri ale lui Hunter Biden.

Cu toate acestea, McCarthy a declarat că acuzațiile descoperite până acum justifică o investigație suplimentară din partea Camerei.

"Luate împreună, aceste acuzații descriu o imagine a unei culturi a corupției", a spus el.

Lansarea unei anchete de punere sub acuzare este o escaladare semnificativă a investigațiilor republicanilor asupra dlui Biden și a lui Hunter Biden, care au început după ce republicanii au preluat controlul Camerei în ianuarie.

"Dacă speaker-ul McCarthy deschide o anchetă de punere sub acuzare doar pentru a arunca carne macră către aripa de dreapta, se va dovedi încă o dată că acesta nu este altceva decât un exercițiu costisitor, ilegitim, motivat politic, care nu are rădăcini în realitate", a declarat săptămâna trecută Ian Sams, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru supraveghere și investigații, într-o declarație.

Sprijinul așteptat al lui McCarthy pentru o anchetă de punere sub acuzare vine după ce acesta a semnalat că majoritatea republicană din Cameră ar putea lua măsuri.

El a declarat pentru Fox News, într-un interviu acordat luna trecută, că o anchetă este un "pas natural înainte" și ar oferi Congresului "vârful puterii legale pentru a obține toate informațiile de care are nevoie".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews