Restricțiile se înăspresc în mai multe state europene, printre care Polonia, Cehia și Ungaria. În est, carantina vizează doar Revelionul. În Occident este afectat și Crăciunul
Măsurile de carantinare închid Europa, stat cu stat. Singura diferență este cât de repede și pentru cât de multă vreme va fi instituită restricția. După Germania, Turcia, Olanda, Ungaria, Cehia, Lituania și Italia, a venit rândul Poloniei să instituie o carantină națională, potrivit EVZ.
Polonia va intra în carantină începând din 28 decembrie și până pe 17 ianuarie, perioadă în care vor fi închise toate hotelurile, mall-urile și pârtiile de schi, a anunțat joi ministrul polonez al sănătății, Adam Niedzielski, potrivit Reuters.
Acesta a avertizat asupra unui posibil „val trei” al pandemiei de COVID-19 în noul an și le-a cerut polonezilor să fie precauți: „Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el și pentru cei dragi. Dar știu că doar apelurile nu vor fi de folos”, a spus ministrul polonez.
Printre noile măsuri anunțate se numără carantinarea pentru 10 zile a persoanelor care intră în Polonia călătorind cu mijloace de transport în comun, fapt ce va da o lovitură grea turismului polonez în perioada vacanței de iarnă. Deși înăsprirea restricțiilor nu va afecta Crăciunul, acestea vor intra în vigoare cu 3 zile înainte de Anul Nou, periclitând sărbătorirea Revelionului în public, deoarece va fi interzisă ieșirea din casă între orele 19 și 7.
Noile restricții adoptate sub pretextul combaterii răspândirii bolii se adaugă celor deja în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele sunt închise, învățământul se desfășoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieși din casă numai însoțiți de adulți, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.
Germania, Olanda, Cehia, Lituania, Italia, Ungaria și Turcia intră în carantină dură atât în perioada Crăciunului, cât și de Anul Nou.
În Germania a intrat în vigoare o izolare dură, convenită duminică între Guvernul federal și cele 16 state componente, care se va aplica între 16 decembrie 2020 și 10 ianuarie 2021. Începând de miercuri, au fost închise școlile, care funcționau cu public încă din septembrie. Totodată, magazinele, restaurantele și afacerile considerate non-esențiale s-au închis din nou în Germania. Reuniunile private sunt permise în limita a 5 persoane din două familii diferite, ceea ce va fi destul de greu de respectat de sărbători, dacă ne gândim la familiile cu cel puțin un copil.
De Crăciun și de Anul Nou, italienii nu au voie să părăsească orașele de reședință
În Italia, Guvernul ia în calcul noi restricții pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, pentru a limita și mai mult deplasarea oamenilor. În luna decembrie au fost prelungite restricțiile de circulație pe timp de noapte, fapt care provocase proteste virulente în mai multe orașe mari. Totodată, oamenii nu mai pot călători între regiuni, în perioada 21 decembrie și 6 ianuarie, ceea ce va face imposibile vizitele la prieteni sau întoarcerea în localitatea de baștină cu prilejul sărbătorilor religioase și laice.
Carantină în Olanda și Franța
O carantină de cinci săptămâni a intrat de vigoare și în Olanda, sub pretextul limitării extinderii coronavirusului fiind restricționate, de fapt, sărbătorile.
Toate magazinele neesențiale, cu execepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și farmaciilor sunt închise de marți, iar școlile, de miercuri.
În Franța, premierul le-a cerut concetățenilor să se autoizoleze cu opt zile înainte de Crăciun.
Ungaria și Turcia vor avea de suportat măsuri similare
Premierul ungar Viktor Orbán va anunța luni, 21 decembrie, dacă vor exista excepții de la restricții în perioada Crăciunului, având în vedere că șeful guvernul conservator s-a arătat de multe ori favorabil tradițiilor și valorilor creștine din țara sa.
Turcia va impune din 31 decembrie o carantină totală de patru zile. Cehia și Lituania au luat, la rândul lor, măsuri liberticide motivate de ocrotirea sănătății publice.
Pe același subiect

Se ridică marii duhovnici de la Sfântul Munte Athos: VACCINUL "ANTI-COVID" ESTE O ÎNȘELĂCIUNE. Arhimandritul Partenie, Starețul Sf. Mănăstiri a Sfântului Pavel: Nu mă vaccinez și nu dau binecuvântare nimănui pentru vaccinare

Virgiliu Gheorghe a produs un STUDIU asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului. Să ne cunoaștem dușmanul și să-l stârpim. Confruntarea să ne găsească pregătiți!” INTERVIU și STUDIU IMUNOMEDICA AICI

Monahul Filotheu de la Petru Vodă: Vaccinul „anti-Covid” poate aduce: 1 - Cancer, 2 - Infertilitate și 3 - Moarte. Părintele Justin Pârvu a fost categoric: Nu primiți acest vaccin!

În atenția Patriarhiei Române și a tuturor preoților, monahilor și credincioșilor din România: FALSURILE DIN BROȘURA GUVERNULUI PRO-VACCINARE, demontate de societatea civilă creștină. STUDIUL SPECIALIȘTILOR PRO VITA - Medici pentru Consimțământul Informat

RĂU TRATAȚI - MAL TRAITÉS. Documentarul despre COVID-19 care a șocat Franța. ACUM ÎN ROMÂNĂ, AICI. Dr. Didier Raoult și alți medici europeni faimoși, expun ADEVĂRUL

EXCLUSIV. Cum a murit după vaccinul Pfizer/BioNTech asistentul de la Sanatoriul Balnear din Mangalia, primul caz de deces din România, mușamalizat. Îl chema Sorin Săvulescu și anul acesta împlinea 49 de ani. Cine răspunde?
Recomandările noastre
Secțiuni: COVID Externe Prima pagină Știri
Subiecte: carantină libertatea religioasă
Organizații: Guvernul Republicii Franceze
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)