ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Compania John Lewis a lansat o gamă de haine pentru copii, „neutre” din punctul de vedere al genului, devenind primul retailer din Marea Britanie care elimină etichetele „băieți” și ”fete”, scrie The Telegraph.


Una dintre cele mai mari companii de retail din Marea Britanie, John Lewis, susține că  a luat această măsură pentru că nu vrea să „consolideze stereotipurile gender” prin îmbrăcămintea pentru copii, așa că de acum toate articolele vestimentare pentru micuții  de la 0 la 14 ani vor avea etichete unisex. Pentru moment au scăpat de această etichetare unisex uniformele școlare, dar urmează ca și ele să intre în tăvălugul „genului neutru”.

Caroline Bettis, șefa departamentului de îmbrăcăminte pentru copii de la John Lewis, a afirmat:  „Am introdus noi etichete pentru îmbrăcăminte la colecțiile de haine John Lewis în 2016. Nu vrem să consolidăm stereotipurile de gen în cadrul colecțiilor noastre John Lewis, ci să oferim clienților noștri mai multe posibilități de alegere și varietate, astfel încât părintele sau copilul să poată alege ceea ce ar dori să poarte. În conformitate cu linie de schimbare pe care am adoptat-o, politica noastră este să nu mai specificăm zone sau să folosim semne care spun „fete” sau „băieți”, în magazinele noastre".
 
Prin campania denumită „Lăsați hainele să fie haine”, declanșată de o grupare care militează impotriva stereotipurilor de gen în îmbrăcămintea copiilor, retailerul din Marea Britanie s-ar fi consultat cu aceasta în privința shimbării. Activiștii au lăudat inițiativa celor de la John Lewis, despre care spun că este „fantastică". Ei se consideră însă că mai există multe alte companii care folosesc aceleași slogane fixe, învechite, stereotipice pentru haine și speră să fie lansate tot mai multe game de haine unisex.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews