ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


86 de persoane au fost duse joi la audieri, la DIICOT Călărași, într-un dosar de proxenetism. Gruparea a exploatat fete în Germania și Belgia, de pe urma cărora a obținut peste 330.000 euro, potrivit unui comunicat DIICOT. Din cercetări a reieșit că suspecții le-au racolat prin metoda „Loverboy” și le-au convins să meargă în străinătate să practice prostituția, aparent în beneficiul relației de cuplu și al unui viitor împreună mai prosper.

Potrivit DIICOT, citat de Mediafax, procurorii din Călărași și polițiștii au făcut joi opt percheziții în Călărași și Brăila, la locuințele a 5 suspecți într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Mai multe persoane sunt bănuite că au format, începând cu anul 2016, în Călărași și Brăila, un grup infracțional organizat, ai cărui membri au racolat mai multe tinere pentru plasarea acestora pe piețele de prostituție din Germania și Belgia, precum și în vederea obținerii unor foloase materiale substanțiale din activitățile de prostituție desfășurate de acestea.
 
Gruparea infracțională a reușit să exploateze 10 tinere care au practicat prostituția în beneficiul membrilor săi, transferând în țară, prin sistemele de transfer rapid, suma de aproximativ 333.742 euro, bani obținuți din aceste activități.